• Nie je nám to ľahostajné

          • Posledné dni sme obklopení veľkým množstvom informácií o vojne na Ukrajine. Nevieme, aký to je pocit nemať prístup k základným životným potrebám, utekať zo svojich príbytkov, nemať kontakt so svojimi blízkymi. Táto situácia však v nás môže vyvolávať pocity neistoty, ohrozenia, obavy, zmätenosť a strach. Nezáleží na tom, či sme dospelý alebo deti. Každý človek je iný a každého sa táto téma a situácia dotýka rozdielnou intenzitou. Preto je dôležité zaoberať sa našimi pocitmi a myšlienkami.

            Ponúkame Vám niekoľko rád, ako danú situáciu zvládnuť:

          •     Putovná výstava navštívila našu školu

          • Dňa 31. 1. sme slávnostne privítali na pôde našej školy putovnú výstavu venovanú Milanovi Rastislavovi Štefánikovi. Na slávnostnom otvorení výstavy vystúpil s úvodnou  básňou Andrej Krajčo, s príhovorom Tatiana Ranincová a piesňou nás potešili Jana Vraňáková a Lívia Rácová.

            Výstava vznikla pod záštitou Spoločnosti M. R. Štefánika na Slovensku, pána primátora a mestského zastupiteľstva. Počas nasledujúcich  týždňov sa môžete zoznámiť so základnými faktami aj so  zaujímavosťami zo života tejto významnej osobnosti našej histórie. A silu svojich vedomostí si v priebehu mesiaca máj môžete zmerať vo vedomostnej ale aj výtvarnej súťaži triednych kolektívov  v  rámci všetkých škôl v okrese.  

            Milí žiaci, máte jedinečnú možnosť bližšie spoznať významného človeka, ktorý sa podobne ako náš Radko Kaufman  nikdy nevzdával, statočne prekonával prekážky  a nikdy neprestával snívať.

        • Oznam pre rodičov
          • Oznam pre rodičov

          • Vážení rodičia,

            prevzatie antigénových testov bude prebiehať v  piatok 07.01.2022. Čas prevzatia testov /sada = 5 ks/ si s Vami individuálne dohodne triedny učiteľ.  Testy sú určené iba rodičom, ktorí si ich objednali. Doporučujeme rodičom otestovať dieťa tesne pred nástupom do školy. Po návrate do školy /10.01.2022 v pondelok ráno/  je potrebné predložiť triednemu učiteľovi  pisomne_vyhlasenie__o_bezpriznakovosti__31.01..docx​​​​​​​ /papierovou alebo elektronickou formou cez edupage/.

          • Participatívna škola – každý hlas rozhoduje

          • Aj v tomto kalendárnom roku sa naša škola vďaka Memorandu o spolupráci s mestom Partizánske prostredníctvom žiackej školskej rady zapojila do projektu „ Participatívna škola“. Do verejného hlasovania boli navrhnuté  tri projekty podľa návrhov žiakov a uznesenia žiackej školskej rady. Navrhované projekty boli zverejnené na nástenke ŽŠR.  V dňoch 25. – 26. novembra 2021 prebehlo verejné hlasovanie. Väčšina žiakov hlasovala za nákup florbalových  hokejok a príslušnej  výbavy  do športovej haly. Chceme týmto všetkým, ktorí sa pričinili o úspešnú realizáciu projektu poďakovať.

                                                                                                 

          • Mikulášske prekvapenie

          • Predvianočný čas má v sebe nádych ľudskosti, lásky a zvykneme sa obdarúvať. Aj na našu školu zavítal Mikuláš v podobe sladkých darčekov od nášho pána primátora Jozefa Božika, Zuzany Štangovej a tiež Športovej akadémii Mateja Tótha. Všetkým sa podarilo rozohriať detské srdiečka sladkým prekvapením. Deti sa potešili čokoládovému Mikulášovi, lízanke, horalke či čokoláde. ĎAKUJEME.

          • Darčeky do domova dôchodcov

          • Poslaním Vianoc je, aby nikto nebol sám. Aj tento rok sa deti z I. stupňa zapojili do projektu "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?". Hlavnou myšlienkou projektu je potešiť seniorov z domovoch dôchodcov a vyčariť úsmev nielen na tvári, alej v srdci. Vyzbierali sme 15 krabičiek a oblečenie, ktoré budú odovzdané do domova dôchodcov v rámci mesta Partizánske. Každá jedna krabička je naplnená nielen materiálnymi vecami, ale kúskom srdca od každého, kto doniesol krabičku. Preto Vám milé deti i rodičia, patrí obrovské Ďakujem, za to, že ste sa s láskou zapojili do tohto projektu.

            V mesiaci Október z príležitosti mesiaca úcty k starším deti z ŠKD vyrobili darčeky, ktoré boli odovzdané do domova dôchodcov v Skačanoch. Starké/Starkí v domove sa veľmi potešili, vyčarili úsmev na tvári a priniesli radosť do duše.

            V dnešnej  dobe je dôležité, aby sme nezabúdali na ľudí, ktorí sú v domovoch dôchodcov, pretože práve v tomto období potrebujú cítiť, že na nich niekto myslí a má ich rád. Pretože raz na takú krabičku z lásky budeme možno aj my čakať...

        • Oznam - 29. 11. 2021
          • Oznam - 29. 11. 2021

          • Na základe rozhodnutia RÚVZ v Prievidzi a so súhlasom zriaďovateľa Vám oznamujeme, že od zajtra - 30. 11. 2021, žiaci I. stupňa a II. stupňa prechádzajú do karantény, ktorá potrvá do 06. 12. 2021 (vrátane). Vyučovanie bude prebiehať dištančnou formou podľa upraveného rozvrhu hodín, ktorý zašlú triedni učitelia cez EDUPAGE.  Stále platí, že ak je žiak pozitívny, treba to nahlásiť triednemu učiteľovi. 

            Stravu majú žiaci automaticky odhlásenú. Po návrate z karantény je potrebné triednemu učiteľovi predložiť Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti /papierovou alebo elektronickou formou cez edupage/

            Žiadame o pravidelné sledovanie stránky školy. 

          • Trenčiansky samosprávny kraj podporil našu školu prostredníctvom Občianskeho združenia.

          •   

            V máji tohto roku požiadalo Občianske združenie pri ZŠ Radovana Kaufmana  o grant z Participatívneho komunitného rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja, vďaka  ktorému sme v novembri aj napriek tejto zložitej situácii dokončili  realizáciu  projektu pod názvom  Zriadenie estetických,  relaxačných  spoločných  priestorov pre žiakov základnej školy. Pomocou grantu sme  skrášlili a zútulnili ďalšie prázdne priestory na chodbách  a pre žiakov zariadili estetické a relaxačné, herné kútiky, kde môžu tráviť čas cez prestávky a počas krúžkov,  pri spoločných hrách, čítaní a iných spoločných  aktivitách. Veríme, že tieto kútiky spríjemnia všetkým chvíle strávené v našej škole a po prekonaní tohto ťažkého netradičného obdobia, ktoré všetci prežívame  budú  plniť svoj cieľ, ktorý sme si pri uchádzaní o grant zadali a  ktorý ste aj vy vo verejnom hlasovaní podporili.

            Veľmi pekne ďakujeme za všetky hlasy a aj za pomoc a spoluprácu  pri realizácii tohto projektu.

          • OZNAM VEDÚCEJ ŠJ

          • Z dôvodu pokračovania karantény v ŠJ Vám oznamujeme,  že do 26.11.2021 bude naďalej vydávaná len suchá strava - mliečna desiata a obed. Prosíme rodičov, ktorí nemajú záujem o suchú stravu, aby si ju odhlásili  cez internet, E- stravu, mailom na lubapreto@hotmail.com , alebo na tel. čísle 0911 494 547.

            Stravu na zajtra je možné odhlásiť dnes najneskôr do 13.00.hod.

            Za pochopenie ďakujeme.

          • Oznam ŠKD

          • Vzhľadom na zhoršujúcu sa situáciu výskytu ochorenia COVID -19 v okrese Partizánske bude ŠKD od 11.11. 2021 fungovať v priestoroch školy (v triedach). Každá trieda bude mať svoju p. vychovávateľku. Deti, ktoré chodia ráno do ŠKD budú vchádzať cez vchody I. stupňa. Poobede si rodičia dieťa vyzdvihnú na základe telefonátu p. vychovávateľke.

        • OZNAM
          • OZNAM

          • Na základe nariadenia RÚVZ PD a so súhlasom zriaďovateľa riaditeľka ZŠ Radovana Kaufmana mimoriadne prerušuje vyučovanie v triede 7. c dôvodu výskytu ochorenia COVID - 19 v danej triede, podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z.

            Karanténa trvá od 05. 11. 2021 do 13. 11. 2021 (vrátane).

            Karanténa sa viaže na žiakov. 

            Pre žiakov v karanténe je zabezpečené dištančné vzdelávanie podľa upraveného rozvrhu hodín.

          • HLASOVANIE

          • Nedostatok pohybu u detí je problém. Riešením je O2 Športová akadémia Mateja Tótha, ktorú môžeme aj tento rok vybojovať pre naše deti. Hlasujte každý deň za našu základnú školu. Vy svojim hlasom rozhodnete, či sa aj v našej škole deti rozhýbu pod vedením olympijského víťaza Mateja Tótha.

            Link na hlasovanie:  Hlasujte teraz.

             

        • Súťaž o najväčšie jablko
          • Súťaž o najväčšie jablko

          • AJ tento rok sa súťažilo o najkrajšie a najťažšie jablko, ktorú usporiadala pani učiteľka Kopečná. Víťazmi sa stali Maximilián Mezgou , Barborka Valentíková a Michaela Porazíková, všetci zo IV.A triedy. Ich jabĺčka rozvoniavali po celej chodbe a zďaleka tešili oči svojou červenou farbou. Okrem jabĺčok sa všetci ukázali ako veľmi kreatívni v súťaži o najkrajšiu tekvicu, či výrobok z prírodných materiálov. Tu najviac zaujali krásne práce od Lukáša Mikulu z 1.B, Dávida Špirka zo IV.B a Samuela Mikláša z III.B. Nádherné tekvice zdobili chodby školy a tešili okoloidúcich. Všetkým patrí potlesk a pochvala, pretože každý venoval svojmu výtvoru čas, energiu a svoju dušu.

        • Oznam pre rodičov
          • Oznam pre rodičov

          • Na základe vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky od pondelka 4. októbra 2021 rúška nebudú povinné pre žiakov základných škôl, a to v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu, čiže v triede počas vyučovania. Nosenie rúšok bude aj naďalej povinné v interiéri škôl mimo uzavretého kolektívu (napr. chodba, šatne, toalety). V prípade účasti na hromadných podujatiach ostáva nosenie rúšok pre deti povinné.

          • Slávnostné otvorenie prvej hybridnej digitálnej učebne na Slovensku a O2 Športovej akadémie Mateja Tótha

          • Naša škola sa od aktuálneho školského roka zapojila do projektu  O2 Športovej akadémie Mateja Tótha. V akadémií sa deti učia systematicky a správne športovať, mať z pohybu radosť, ktorá pretrvá do dospelosti. O2 Športová akadémia Mateja Tótha pôsobí  na celom Slovensku a ročne trénuje tisíce detí. Tréningy sú zamerané na rozvoj všeobecnej pohybovej prípravy, ktorá je potrebná pre každý šport. Pripravuje deti na športové výkony, učí ich správne vykonávať pohyb. Formy, akými to realizuje, sú plné radosti a hier. Súčasťou O2 Športovej akadémie Mateja Tótha je aj prvá hybridná digitálna učebňa. Videá z uvedenej akcie si môžete pozrieť VIDEO 1,   VIDEO 2

    • Kontakty

      • Základná škola Radovana Kaufmana, Nádražná 955, Partizánske
      • +421 038 749 24 57
      • Nádražná 955, Partizánske 958 01 Slovakia
      • 36125661
      • 2021604563
      • Mgr. Benjamín Horváth Email: benjaminhorvathskola@gmail.com Telefón: 0918 890 642
      • Mgr. Miriam Valachová - zástupca pre primárne vzdelávanie ( 1,-4. roč.), zodpovedná osoba na preverovanie podnetov protispoločenskej činnosti. Email: mgrmiriamvalachova@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57 PaedDr. Silvia Kližanová, zástupca pre nižšie stredné vzdelávanie ( 5.- 9. roč.) Email: silviaklizanova12@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57
      • Mgr. Ľuboš Gajdoš Email: lgajdos@zoznam.sk
      • Mgr. Mariana Halúzková pevná linka školy: 0951 440 785 Email: haluzkovam67@gmail.com
      • Eva Gašparová Email: evickagasparova@gmail.com
      • Ľubomíra Preťová - vedúca ŠJ Telefón: 0911 494 547 Email: lubapreto@hotmail.com
      • Mgr. Lenka Le - vedúca ŠKD Email: cicmancovalen@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57
      • Erika Dovalová Telefón: +421 038 749 2457 Email: dovalovaerika@gmail.com
      • Ing. Zuzana Mozolová Telefón: +421 038 749 2457 Email: zuzanamozolova2022@gmail.com
      • Mgr. Benjamín Horváth Email: zodpovednaosobazsnadpe@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57
      • Mgr. Mária Púchovská Tel: 038 749 24 57 e-mail: psycholog.zsrkaufmana@gmail.com Konzultačné hodiny: - Pondelok 14:00 – 16:00 (okrem 1. prac. pondelku v mesiaci) - V iných dňoch po vzájomnej dohode rodiča (zákonného zástupcu) a psychológa
      • Každý pondelok od 14,00 - 16,00 hod.
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje