• Aj hodina SJL môže byť tvorivá

          • Hoci si všetci vychutnávate zaslúžený oddych v podobe jarných prázdnin, určite nezaškodí malá spomienka na predošlý týždeň, ktorý sa aj vďaka netradičnej hodine literárnej výchovy môže pýšiť prívlastkom zážitkový. Piataci, ktorí preberali dramatické umenie o tom vedia svoje. Určite je lepšie jedenkrát vidieť, ako stokrát počuť, pomysleli si...A od skvelej myšlienky už bolo len na skok k činu. Pre svoje triedne divadelné predstavenie si vybrali dramatizáciu rozprávkovej hry - Krása nevídaná. A skutočne to bola krása, pretože žiaci boli nielen bábkohercami, ale realizátormi samotných rozprávkových postáv. Naši športovci opäť ukázali, a to už v piatom ročníku, že aj na vyučovacích hodinách dokážu pracovať ako jeden tím.  Určite k motivácii prispela aj sama pani učiteľka - Mgr. Katarína Gašparovičová, ktorá môže byť právom hrdá na svojich šikovných zverencov, pretože my sme určite!

          • Okresné kolo Šaliansky Maťko

          • Hanka Országhová - žiačka 5. B - bola 15. 02. 2024 medzi chlapcami skutočnou ozdobou, ale nielen to! Svojím talentom a výborným umeleckým prednesom miestnej povesti získala pre našu školu krásne 2. miesto v okresnom kole! Srdečne jej blahoželáme a zároveň ďakujeme pani učiteľke Mgr. Kataríne Gašparovičovej za odbornú prípravu žiačky.  Veríme, že Hanka knihy z rúk nepustí len tak a svojím nadaním a krásnym prirodzeným prednesom bude aj naďalej ozdobou mnohých umeleckých súťaží. 

          • Korčuliarsky kurz

          • Takto vyzbrojení a plní očakávania sa naši "malkáči" pripravovali na svoje jazdy na ľade. Pre niekoho prvýkrat, pre iného samozrejmosť! Radosť a nadšenie však sršalo zo všetkých tváričiek, ale rovnako spokojní boli aj samotní tréneri, ktorí deťom ukázali nielen mnoho nového, ale učili  ich aj pracovať v tíme a byť k sebe fair-play. Ocenením ich práce neboli len krásne diplomy, ale aj nové športové zručnosti.

          • Nech sa páči, ponúknite sa!

          • Palacinková show je super súťaž v príprave tohto obľúbeného sladkého dezertu. Preto sme ju neobišli ani tento rok - 15. 02. 2024 - a našu školu takto kulinársky a vzorne reprezentovali žiačky z 9.C  - Eliška Lajchová a Zuzana Nikoléniová. Obe dievčatá predviedli nielen svoju zručnosť pri príprave chutného dezertu, ale aj svoju estetickú stránku pri samotnom aranžovaní hotového pokrmu. Mysleli skutočne na všetky chuťové poháriky a pod ich šikovnými rukami vznikol nielen tradičný sladký, ale aj slaný variant. Dievčatám sme "držali päste i varešky", ale 100 ľudí, 100 chutí, takže z víťazstva sa nakoniec radovali iní. My sme však veľmi hrdí a vďační, že opäť niekto takto dôstojne reprezntoval našu školu. A čo dodať na záver? Len jedno veľké MŇAM a ďakujeme!

          • Valentínsky sladký pozdrav pre všetkých!

          •  

             

            14. február, tak ako každý iný sviatok, má svoju históriu a legendy, ktoré sú s nim spojené. História dňa svätého Valentína a jeho patróna je opradená tajomstvom. Február bol dlho považovaný za mesiac lásky a k podobne dnešného dňa svätého Valentína jednoznačne prispela jednak kresťanská cirkev, no i rímska tradícia.

            Najznámejšia z legiend opisuje Valentína ako kňaza, ktorý slúžil v Ríme v treťom storočí nášho letopočtu. Podľa príbehu zastával vtedajší cisár Claudius II. názor, že zo slobodných mužov nezmietaných láskou a nespútaných rodinou sú omnoho lepší vojaci. Rozhodol sa preto vydať zákaz oddávania mladých mužov v celej krajine. Kňaz Valentín ale tento zákaz porušil a v utajení oddával mladé páry i naďalej. Keď bol Valentín odhalený, Claudius ho odsúdil na smrť. Iné príbehy zas hovoria o Valentínovi, ktorý bol uväznený a odsúdený na smrť za napomáhanie úteku bitých a mučených kresťanov z hrozného rímskeho väzenia. Podľa tejto legendy sa Valentín počas uväznenia hlboko zamiloval do mladého dievčaťa – s najväčšou pravdepodobnosťou to bola žalárnikova dcéra, ktorej pred smrťou napísal zamilovaný list, v ktorom sa podpísal: „od tvojho Valentína“.

            A aký by to bol Valentín bez anjelikov-amorkov? Tejto milej úlohy sa hrdo zhostili naši obetaví deviataci – Eliška Lajchová a Samuel Kováč z 9.C, ktorí sa ujali úlohy valentínskych poštárov a každému žiakovi odovzdali symbolický a sladký pozdrav v podobe lízanky v tvare srdiečka. Napriek tomu, že sa zrejme nikdy s istotou nedozvieme, aký bol osud otca sviatku svätého Valentína, všetky legendy a príbehy späté s týmto dňom sú o hlbokej láske, silnejšej než čokoľvek a o romantickej a dobrosrdečnej osobnosti – Valentínovi.  

            Veríme, že naši novodobí elegantní amorkovia zo školského parlamentu potešili svojou návštevou všetky deti a svojím prístupom ukázali, že k radosti stačí tak málo. Milí žiaci, nezabudnite dnes na nikoho, koho máte radi (ani na zvieratká☺), koho si vážite... Najkrajším prejavom lásky bude Vaše objatie, pohladenie, pekné slovo... a najväčším darom ste Vy osobne!

          • Lyžovačka v Hruštíne

          • V termíne 05. 02. 2024 - 09. 02. 2024 sa uskutočnil pre našich žiakov 8. a 9. ročníka lyžiarsky výcvik v malebnom  Hruštíne. Nálada napriek stúpajúcim teplotám v predovedi počasia bola výborná, snehová perina vydržala tiež, a tak si naši žiaci vychutnali týždeň aktívneho oddychu v krásnej oravskej prírode. Žiadne zranenia, iba množstvo milých a úsmevných spomienok, na ktoré nikdy nezabudnú. Teoretická i praktická časť bola v rukách "skoro" ženského tímu - Mgr. M. Nechalová, Mgr. L. Balúchová, Mgr. V. Petrášová, Mgr. K. Staňová - boli skvelé, ale na záver nechýbal ani chlap ako hora - náš pán učiteľ Mgr. M. Fraňo. Zábava bola nielen na svahu, ale aj v popoludňajších aktivitách, v ktorých sa úplne zotreli rozdieli medzi ročníkmi a opäť boli všetci ako jeden tím - tak ako sa na školu so športovým zameraním patrí. Kolegom ďakujeme za dobre odvedenú prácu, určite najväčšou odmenou pre nich boli spokojné a usmiate tváre a aj zídený svah u počiatočných "nelyžiarov". Možno aj vďaka nim raz budeme mať novú Peťu Vlhovú,či "žampovcov"...

          • Valentínsky karneval ako z rozprávky

          • Fašiangový čas prináša zábavu, radosť a veselosť. Detský karneval s prívlastkom  - „valentínsky“ je v tomto čase už dlhoročne milou tradíciou našej školy. Karneval je totiž ako rozprávkový svet, je to miesto plné fantázie, kde sa spolu a družne v dobrej nálade zabávajú princezné s anjelikmi, zvieratkami, pirátmi, motýlikmi, lienkami, medúzami, výpravcami, ale aj so smetiskom, kukučkovými hodinami, železničnými rampami, popcornom... Ožívajú aj hrdinovia z DC a Marvelu, ktorí si vždy hrdinsky napriek svojej akčnej povesti obhája svoje miesto medzi mnohými a mnohými rozprávkovými bytosťami.

            Obdobie očakávania a prípravy masiek tak vystriedal deň, na ktorý deti netrpezlivo čakali. U nás sa táto milá akcia uskutočnila 12. 02. 2024 - v priestoroch školskej jedálne. Aby sa deti na karnevale cítili príjemne, pani učiteľky a pani asistentky im nádherne vyzdobili školskú jedáleň, že by nám ju závideli aj v samotnom Riu. Z jedálne sa ako mávnutím čarovného prútika tak stala krásna sála s veselými rozprávkovými postavičkami, girlandami...

            Určite nemôžeme zabudnúť ani na samotných rodičov našich žiakov, ktorí spolu s deťmi zhotovili rôzne masky a premenili tak svoje detičky na dokonalé rozprávkové postavy. Vzájomnou prehliadkou všetkých masiek za doprovodu pani učiteliek a pani asistentiek- cukríkov a smajlíkov - začala tá pravá zábava, v ktorej sa všetci zvŕtali v tanci počas detskej disko hudby.

            Do tanca a spoločnej zábavy sa pridali aj niektorí rodičia detí, ktorí sa s nimi „na parkete“ pekne pozvŕtali. Atmosféra počas celého karnevalu bola výborná. Všetky masky boli originálne a jedinečné, aj keď nie všetky nakoniec dostali vytúženú cenu, nikto nebol smutný! Veď byť aspoň jeden deň niekým iným, je najväčšia výhra! Aj vďaka rodičom, ktorí sa postarali o nádherné masky svojich ratolestí, sme všetci prežili jedno čarovné popoludnie plné radosti, obohatené o krásne zážitky.  Preto všetkým ďakujeme za vytvorenie tejto príjemnej fašiangovej atmosféry pre naše deti.

          • Nie sú len skvelým tímom na ľade, ale aj v dielni!

          • Dňa 08. 02. 2024 sa naši žiaci Michal Mšáll, Matej Sedlár a Lukáš Škandík z 9.B triedy zúčastnili technickej súťaže „Najrýchlejší automechanik“. Hlavná disciplína pozostávala z výmeny dvoch kolies osobného automobilu. Hodnotil sa čas a dotiahnutie skrutiek na stanovený moment 120Nm, ale bez momentového kľúča. V ďalšej disciplíne bolo ovládanie modelu automobilu jedným súťažiacim z tímu a dvoch navigátorov, ktorí pomáhali navigovať model cez trasu a rôzne nástrahy. V tejto disciplíne bol najzručnejší Michal Mšáll, ktorý za 3:21 prešiel bezpečne so svojím modelom celú trasu. Poslednou disciplínou bol vedomostný test z teoretickej časti autodielne. Z deviatich družstiev z celého trenčianskeho kraja naši chlapci získali krásne 1. miesto, a to pod odborným vedením pani učiteľky Mgr. Ožvoldíkovej. Veľká vďaka patrí aj nášmu pánovi školníkovi A. Kanderovi, ktorý sa chlapcom venoval vo svojom osobnom voľne a určite svojimi skúsenosťami a zručnosťou prispel tiež k tomuto krásnemu úspechu. Najdôležitejšie však je, že aj v tejto súťaži sa ukázal ten pravý športový duch a tímová práca  našich žiakov – tak ako aj počas hokejových zápasov. Srdečne blahoželáme a milým kolegom ďakujeme nielen za podporu a vedenie našich žiakov v manuálnych zručnostiach, ale aj  za veľmi peknú reprezentáciu našej školy.

          • Odmenou za dobré vysvedčenia bolo divadelné predstavenie

          • Dňa 31. 01. 2024 sa žiaci 1. stupňa zúčastnili v Trenčíne divadelného predstavenia Perinbaba, ktoré pre nich bolo zároveň aj odmenou za polročné výsledky ich zodpovednej práce v škole.
            V rozprávkovom muzikáli deti sprevádzali nielen Alžbetka a Jakub, ale aj láskavá Perinbaba, kmotra Zubatá, veselí komedianti so svojimi kúzlami a mnohé iné zábavné rozprávkové postavy. Rodinná rozprávková inscenácia v réžii Karola Rédliho v kombinácii s hudbou Diany Minarovičovej všetkých malých divákov príjemne očarila a zároveň preniesla do rozprávky, kde naďalej dobro vyhráva a zlo je spravodlivo potrestané. Deti s radosťou  a záujmom vnímali tento známy príbeh lásky a ľudského dobra, ktoré sú silnejšie než smrť a zlo. Po skončení divadelného predstavenia rovnako nadšene vnímali aj krátku pešiu prehliadku historickým centrom Trenčína. Posúďte sami, radosť z ich tvárí priam kričí!

          • Hlasujte za Filipa!

          • Z „videnia“ ho poznáte takmer všetci. Milý a vždy dobre naladený... Filip Bánovský – žiak 8.B triedy. Čo však možno mnohí neviete, je fakt, že tento usmievavý a skromný chlapec je skutočnou hviezdou vo svojom futbalovom družstve FK Slovan Šimonovany. V krátkej „profilovke“ z týždenníka Tempo Vám ho chceme priblížiť ešte viac a zároveň poprosiť o Vaše hlasy a jeho podporu v tejto čitateľskej anketev kategórii do 15 rokov.

            Filip začal s futbalom až v desiatich rokoch, ale svojou nezlomnosťou a odhodlaním napredoval veľmi rýchlo a čoskoro sa vyrovnal rovesníkom, ktorí sa však futbalu venovali už od útleho detstva. Stal sa ťahúňom svojho družstva, v uplynulej sezóne sa s družstvom starších žiakov stal bez jedinej prehry víťazom C-skupiny IV. Ligy ObFZ Prievidza. V aktuálnom súťažnom ročníku je s 9 gólmi najlepším strelcom v družstve, pre svojich spoluhráčov je vzorom hodným nasledovania. Vždy ide v každom zápase naplno, snaží sa ísť až za hranicu svojich možností...

            Nie je len super futbalistom, zároveň je to veľmi dobrý žiak so vzorným správaním, na ktorého sme všetci veľmi hrdí. Preto si zaslúži našu podporu i čestné miesto na našej web stránke. Anketový lístok je v každom týždenníku Tempo a uzávierka ankety je 13. marca 2024. Filip, držíme Ti päste! Pre nás (Tvoju školu ) je víťazstvom už aj Tvoja samotná nominácia medzi najlepších športovcov mesta Partizánske.

          • Konzultácie s odborníčkami

          • Vážení rodičia a zákonní zástupcovia žiakov, oznamujeme Vám, že každú stredu máte možnosť konzultácií so školskou psychologičkou Mgr. Máriou Púchovskou a so špeciálnou pedagogičkou Mgr. Marianou Halúzkovou, a to v čase od 14:00 – 16:00 hod. Veríme, že Vás naša ponuka oslovila a využijete možnosť konzultácií výchovno-vzdelávacích výsledkov Vašich detí aj s našimi odborníčkami. Ponuka platí pre všetkých, nielen pre rodičov a zákonných zástupcov žiakov so ŠVVP.

      • Kontakty

        • Základná škola Radovana Kaufmana, Nádražná 955, Partizánske
        • +421 038 749 24 57
        • Nádražná 955, Partizánske 958 01 Slovakia
        • 36125661
        • 2021604563
        • Mgr. Benjamín Horváth Email: benjaminhorvathskola@gmail.com Telefón: 0918 890 642
        • Mgr. Miriam Valachová - zástupca pre primárne vzdelávanie ( 1,-4. roč.), zodpovedná osoba na preverovanie podnetov protispoločenskej činnosti. Email: mgrmiriamvalachova@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57 PaedDr. Silvia Kližanová, zástupca pre nižšie stredné vzdelávanie ( 5.- 9. roč.) Email: silviaklizanova12@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57
        • Mgr. Ľuboš Gajdoš Email: lgajdos@zoznam.sk
        • Mgr. Mariana Halúzková pevná linka školy: 0951 440 785 Email: haluzkovam67@gmail.com
        • Eva Gašparová Email: evickagasparova@gmail.com
        • Ľubomíra Preťová - vedúca ŠJ Telefón: 0911 494 547 Email: lubapreto@hotmail.com
        • Mgr. Lenka Le - vedúca ŠKD Email: cicmancovalen@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57
        • Erika Dovalová Telefón: +421 038 749 2457 Email: dovalovaerika@gmail.com
        • Ing. Zuzana Mozolová Telefón: +421 038 749 2457 Email: zuzanamozolova2022@gmail.com
        • Mgr. Benjamín Horváth Email: zodpovednaosobazsnadpe@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57
        • Mgr. Mária Púchovská Tel: 038 749 24 57 e-mail: psycholog.zsrkaufmana@gmail.com Konzultačné hodiny: - Pondelok 14:00 – 16:00 (okrem 1. prac. pondelku v mesiaci) - V iných dňoch po vzájomnej dohode rodiča (zákonného zástupcu) a psychológa
        • Každý pondelok od 14,00 - 16,00 hod.
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje