• Memoriál Žanety Šoóšovej

          • Dňa 27. 11. 2023 sa v telocvični našej školy uskutočnil 12. ročník Memoriálu Žanety Šoóšovej v basketbale dievčat základných škôl. Turnaja sa okrem domáceho družstva zúčastnili ďalšie 4 základné školy z nášho mesta. Po bojovných výkonoch všetkých zúčastnených si napokon 5. miesto vybojovala ZŠ Športovcov, 4. miesto obsadila ZŠ Rudolfa Jašíka, na 3. mieste sa umiestnila ZŠ Malinovského. 2. miesto po jedinej prehre v poslednom zápase získali naše dievčatá. Pohár pre víťaza si odnieslo družstvo dievčat zo ZŠ s MŠ Veľká okružná. Srdečne všetkým blahoželáme a máme radosť najmä z toho, že celá súťaž prebehla v zmysle fair-play a dôstojne. 

          • Okresné kolo Technickej olympiády v našej škole

          • Dnes sa na našej škole konalo okresné kolo Technickej olympiády, kde žiaci musia preukázať nielen zručnosť a šikovnosť pri výrobe výrobku v dielni, ale aj teoretické znalosti z oblasti materiálov, elektrotechniky, technickej grafiky, strojov a mechanizmov. Naši žiaci: MATEJ MENTEL a MICHAL VRAŃÁK z 9.C triedy sa umiestnili v kategórii A (starší žiaci) na 5. mieste a JANKA PODOLÁKOVÁ zo 7.C triedy sa umiestnila v kategórii B ( mladší žiaci) na 4. mieste, kde jej do tretieho miesta chýbal len 1 bod!!! Janka mala na súťaži svoju premiéru, počínala si veľmi statočne a iste nadobudla potrebné skúsenosti do ďalších ročníkov. Všetkým srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy. V našej škole nemáme len bystré hlavičky, ale ako vidieť, aj šikovné ručičky!

          • Upracme si mesto

          • Jesenné práce nie sú súčasťou iba našich záhrad, je potrebné, aby sme boli všímaví aj ku svojmu okoliu, svojmu mestu. Naši žiaci sa pod vedením svojich pedagógov ohotne podujali na túto "skrášľovaciu"  akciu a nebolo to len okolie našej školy, ale aj verejné priestranstvá. Učiť deti k zodpovednosti a k dobrému vzťahu  k životnému prostrediu, ktorého sú súčasťou, je tiež jednou z priorít našej školy. Nie nadarmo sa hovorí, že najlepší pocit je pocit z dobre vykonanej práce.

          • POZVÁNKA

          • Vážení rodičia, pozývame Vás na triedne rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční dňa 27. 11. 2023 (v pondelok), bude sa realizovať formou individuálnych pohovorov, a to v čase od 14:30 - 16:30 hod. v príslušnej triede Vášho dieťaťa. 

            Program RZ: prospech a správanie žiakov za 1. štvrťrok šk. roka 2023/2024,

                                 informácie ohľadom vianočných tvorivých dielní,

                                 školské akcie v mesiaci december 2023,

                                 plánované akcie školy (lyžiarsky výcvik, škola v prírode, venček a i.),

                                 testovanie žiakov 9. ročníka.

            Tešíme sa na Vašu účasť a vopred ďakujeme za Vašu spoluprácu a ústretovosť.

             

             

          • Imatrikulácia prváčikov

          • Milou tradíciou našej školy je aj oficiáne privítanie prváčikov do "žiackeho cechu" - imatrikulácia.Naši najmenší si totiž určite zaslúžia špeciálneho prijatia, a to nielen v septembri na začiatku školského roka. Rovnako významým dňom bol pre nich tak aj dátum 22. 11. 2023, kde za prítomnosti svojich triednych pani učiteliek Mgr. Márie Kúdelovej a Mgr. Zuzany Kopečnej ukázali hrdo svojim pozvaným rodičom i najstarším v škole - deviatakom, že sú riadnymi žiakmi našej školy. Kde inde by bola lepšia atmosféra ako pod ochrannými krídlami nášho patróna Radovana Kaufmana - v jeho čestnom kútiku? Krásne čiapočky hodné aj absolventov VŠ, spevácky zbor pod vedením Mgr. Janky Artamonovovej i účasť vedenia školy dodali tejto vzácnej chvíli skutočný punc slávnosti. Prváčikovia - hlavní aktéri tejto udalosti sa nedali tiež zahanbiť a milým programom i tanečnými kreáciami počas diskotéky dali všetkým prítomným najavo, ako sa im v škole páči. Tútormi tejto akcie boli naši milí deviataci, ktorí v slávnostnom šate tiež vzorne obhájili svoje miesto - najstarších na škole. Dobrý pocit pre všetkých a úsmevy spokojných detí boli pre zúčastnených hostí tou najväčšou odmenou a poďakovaním zároveň. Našim už teraz aj oficiálne prijatým prváčikom do "žiackeho cechu" prajeme rovnako dobrú náladu ako počas imatrikulácie a Vám milí rodičia, ďakujeme, že ste opäť svoje ratolesti  do našej školy sprevádzali s láskou nielen v septembri, ale aj v novembri.

          • iBobor opäť úspešný!

          • Od roku 2004 sa koná medzinárodná internetová súťaž iBobor. Symbolom súťaže sa stal usilovný, inteligentný a čulý bobor. V dňoch 6.-10.11.2023 sa konal ďalší ročník tejto obľúbenej súťaže, do ktorej sa zapojili aj žiaci našej školy. V kategórii Bobrík (4.-5.roč.) boli úspešní riešitelia zo 4.A Partik Hlavačka, Radovan Telek, Marko Bernát, zo 4.B Radovan Franc, z 5.A – Sofia Zubáková, Matúš Vindiš, z 5.B – Samuel Mihaleje, Jakub Vlčko, Adam Šleboda, Matúš Kajaba, Ema Balúchová. Zo šiestakov a siedmakov v kategórii Benjamín boli v medzinárodnej konkurencii úspešní žiaci zo 6.B – Jakub Čmiko, Šimon Podmanický, zo 7.A Vladimír Čangel, Denisa Dolníková, zo 7.C Lukáš Bubla a Samuel Hlbočan. V kategórii Kadet nás úspešne reprezentovali žiaci 8. a 9. ročníka – z 8.B Lukáš Škvarenina, z 9.A Matúš Gašpar, z 9.C Eliška Lajchová a René Kopečný. Všetkým srdečne blahoželáme a sme veľmi hrdí, aké šikovné a múdre hlavičky máme v našej škole

          • Deti v atómovej elektrárni?

          • Aj keď to na prvý pohľad môže vyznieť ako fikcia, opak je pravdou. Pod vedením Mgr. D. Blahovej a Mgr. J. Pukanca si naši žiaci mohli vyskúšať aj takúto formu netradičného vzdelávania v oblasti chémie priamo v "jadre diania", a to v Atómovej elektrárni v Mochovciach, kde sa nedostane len tak hocijaký smrteľník. Už samotné fotografie demonštrujú, že sa bolo na čo pozerať a aj čo počúvať, pretože byť v takomto technickom kolose je naozaj zážitkom na celý život. Opäť jedna z mnohých netradičných foriem vyučovania, ktorú formou exkurzie ponúkame žiakom v našej škole - tentokrát  aj trochu s nádychom sci-fi. Atómová elektráreň spĺňa aj medzinárodné environmentálne požiadavky, a preto je jej negatívny vplyv na životné prostredie minimálny, čo určite ocenia aj všetci milovníci prírody. Ukážkovo tak boli prepojené aj medzipredmetové vzťahy chémie s biológiou.

          • Ticho deti pred násilím neochráni!

          • Konanie zla a násilia medzi ľuďmi si nemôžeme predsa nevšímať! Práve naopak, musíme sa postaviť na stranu slabších, bezbranných, a to aj v prípade, že budeme musieť vystúpiť zo svojej tzv. konfortnej zóny, resp. aj v prípade, že sa nás násilie bytostne netýka. Ale keď sa zamyslíme, človek je súčasťou sveta, takže sa tento problém týka skutočne každého z nás. Dieťa je ten najvzácnejší dar, aký človek môže do života dostať. A vzácny dar si predsa musíme chrániť, no nielen to! Už od útleho veku je potrebné viesť deti k asertivite a k tomu, aby sa vedeli už aj ony samy postaviť za svoje práva. Preto sa i naši žiaci zúčastnili tejto skvelej akcie - BUBNOVAČKY 2023 - a spoločne aj za podpory svojich pani učiteliek dali najavo minimálne celému námestiu v Partizánskom, že v Základnej škola Radovana Kaufmana pred zlom a násilím nezatvárame oči!

          • Rastie medzi nimi nová Martina Moravcová, Michael Felps?

          • To zatiaľ netušíme...Jedno však vieme už teraz! Naši žiaci nemajú z vody strach, ale ju milujú! Sychravé počasie už ani náhodou nevyvoláva asociácie leta, ale osviežujúca voda a bazény nám mnohým chýbajú aj teraz. V našom prípade to však nebolo iba o šantení a "vodných vojnách", ale o zdokonaľovaní plaveckých zručností. Žiaci 2 . - 4. ročníka absolvovali plavecký kurz v Bánovciach nad Bebravou a túto atmosféru "ukradnutého leta" nič lepšie nevystihne ako ich spokojné a usmiate tváričky. Vedieť plávať je úžasný benefit do budúcnosti, a to nielen čo sa týka ochrany ľudského života. Pre svoj zdravotný a hydroterapeutický význam si tento vodný šport získava čoraz viac priaznivcov, pretože plávanie má silný vplyv nielen na posilnenie zdravia, zvýšenie otužilosti, ale aj celkovej telesnej zdatnosti. A koniec koncov - učíme sa pre život a do neho plávanie určite patrí!

          • POZVÁNKA NA IMATRIKULÁCIU VAŠICH/NAŠICH MILÝCH PRVÁČIKOV

          • Milí rodičia, pozývame Vás na slávnostnú  imatrikulácu Vašich/našich prváčikov, ktorá sa pre Vás uskutoční dňa 22. 11. 2023 (v stredu)  o 15:30 hod. vo vestibule školy na prízemí. Na Vašu účasť sa veľmi tešíme, pretože máme pre Vás pripravené spolu s Vašimi/našimi deťmi malé prekvapenie! 

          • Šach - hra kráľov

          • Slovo šach pochádza z perštiny a znamená šáh=kráľ, no v prenesenom význame toto slovo je zároveň aj kráľovskou hrou. Aspoň v tomto znení to tak interpretujeme v našich končinách. O výsledku šachu rozhodujú taktické a strategické schopnosti hráčov a ich pozornosť a sústredenie. Má v sebe prvky umenia, športu, ale aj vedy. A toto všetko majú vo svojich hlavách aj naši traja deviataci z 9.C, ktorí dňa 7. 11. 2023 úspešne reprezentovali našu školu pod vedením Mgr. Mareka Fraňa, a to v OK šachu žiakov základných škôl. Najúšpešnejší z našich troch kráľov bol Mikhailo Skaraiev, ktorý obsadil  2. miesto a postúpil do krajského kola. Alex Tran sa umiestnil na 4. mieste a Milan Hunka na 12. mieste (z celkového počtu až 26 súťažiacich!). Všetkým trom srdečne  blahoželáme k dosiahnutým výborným výsledkom a ďakujeme za vzornú a úspešnú reprezentáciu našej školy. A nášmu Mikhailovi všetci držíme päste a šachové figúrky : ), aby sa mu takto kráľovsky darilo aj v krajskom kole!

          • Radosti na rozdávanie

          • Ak chceš venovať niekomu skutočne niečo vzácne, venuj mu svoj čas... Je to ten najvzácnejší dar, pretože nik ho späť nevráti, nikde sa nedá kúpiť a nenahradí ho žiadny hmotný dar. K tomu ak pridáme usmiate detské tváričky a skutočnú radosť od srdca, ktorú dokážu dať len deti = absolútne dokonalý darček! Občas len treba ukázať našim žiakom cestu ako konať dobro aj bez veľkých gest. A takých detských motivátorov máme aj vo svojom kolektíve.Žiaci z 2.B triedy navštívili pod vedením Mgr. Marcelky Mikulovej a pani vychovávateľky Jarky Markovej Centrum sociálnych služieb v Partizánskom a svojím spevom a tancom spríjemnili milým seniorom určite nielen popoludnie, ale aj nasledujúce dušičkové obdobie, pretože radosti mali skutočne na rozdávanie. Okrem nehmotného darčeku v podobe milého vystúpenia im na pamiatku rozdali jesenné pozdravy a dekoračné sviečky,  ktoré vyrábali aj s ostatnými pani vychovávateľkami v ŠKD. Naši žiaci odchádzali s úsmevom a dobrým pocitom, že urobili druhým radosť. Veríme, že rovnako ich radosť zostala aj medzi seniormi a spomienka na našich "malkáčov" ich bude hriať pri srdci aj počas ostatných jesenných dní.

          • Odmena za snahu mala vesmírnu príchuť

          • Vedomosti o vesmíre zúročili naši žiaci pod vedením pani učiteľky Mgr. Miriam Zurabovovej ešte minulý školský rok, ale dodatočnej odmeny pre celú triedu sa aj vďaka šikovnej žiačke Miroslave Rybárovej dostalo celej triede 9.A práve v novembri. Planetárium i odborná prednáška zamestancov z Hvezdárne v Partizánskom boli skutočnou odmenou nielen pre samotnú Miroslavu, ale aj jej spolužiakov, ktorí jej držali všetci päste. Zážitkové vzdelávanie má vždy tú správnu "šťavu" a ako sa vraví  - raz vidieť je lepšie ako sto ráz počuť! 

      • Kontakty

        • Základná škola Radovana Kaufmana, Nádražná 955, Partizánske
        • +421 038 749 24 57
        • Nádražná 955, Partizánske 958 01 Slovakia
        • 36125661
        • 2021604563
        • Mgr. Benjamín Horváth Email: benjaminhorvathskola@gmail.com Telefón: 0918 890 642
        • Mgr. Miriam Valachová - zástupca pre primárne vzdelávanie ( 1,-4. roč.), zodpovedná osoba na preverovanie podnetov protispoločenskej činnosti. Email: mgrmiriamvalachova@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57 PaedDr. Silvia Kližanová, zástupca pre nižšie stredné vzdelávanie ( 5.- 9. roč.) Email: silviaklizanova12@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57
        • Mgr. Ľuboš Gajdoš Email: lgajdos@zoznam.sk
        • Mgr. Mariana Halúzková pevná linka školy: 0951 440 785 Email: haluzkovam67@gmail.com
        • Eva Gašparová Email: evickagasparova@gmail.com
        • Ľubomíra Preťová - vedúca ŠJ Telefón: 0911 494 547 Email: lubapreto@hotmail.com
        • Mgr. Lenka Le - vedúca ŠKD Email: cicmancovalen@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57
        • Erika Dovalová Telefón: +421 038 749 2457 Email: dovalovaerika@gmail.com
        • Ing. Zuzana Mozolová Telefón: +421 038 749 2457 Email: zuzanamozolova2022@gmail.com
        • Mgr. Benjamín Horváth Email: zodpovednaosobazsnadpe@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57
        • Mgr. Mária Púchovská Tel: 038 749 24 57 e-mail: psycholog.zsrkaufmana@gmail.com Konzultačné hodiny: - Pondelok 14:00 – 16:00 (okrem 1. prac. pondelku v mesiaci) - V iných dňoch po vzájomnej dohode rodiča (zákonného zástupcu) a psychológa
        • Každý pondelok od 14,00 - 16,00 hod.
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje