• Pestrá hodina prírodovedy

          • Aj hodina prírodovedy môže byť iná. Žiaci 4. a sa naučili sadiť jarné kvietky - narcisy a macošky. Spestrila sa vyučovacia hodina,  deti sa naučili novej zručnosti a  skrášlili si svoje okolie. Touto aktivitou to  však neskončilo. Deti sa predbiehajú, kto bude polievať a starať sa o kvietky. 

          • Projekt vyučovania MMA : úpolové športy na našej škole

          • Slovenský zväz MMA riadi veľmi populárnu MMA ligu pod názvom MAMMAL liga . Tá  je známa aj v zahraničí. Vďake tejto lige Slovensko drží krok so svetovou špičkou.  Po minulom ročníku, kde Slovenský zväz MMA získal grant pre modul: MMA, úpolové športy na 1. stupni ZŠ,  pre ročník 2023/2024 získal grant s modulom: MMA, úpolové športy pre 1. a 2. stupeň ZŠ. „Je to obrovský úspech pre Slovenské MMA. Po minuloročnom veľmi ťažkom začiatku, kde sme museli naozaj veľmi presviedčať školy, resp. zástupcov škôl o zmysluplnosti nášho projektu sa tohto roku školy, kde sme boli hlásia samé, čo je obrovské pozitívum pre náš šport, ale aj pre deti.“ “ povedal prezident Slovenského zväzu MMA, Marek Herda.

            Moduly sú odznakom dlhodobej a systematickej práce. Projekt MODULY má za cieľ priniesť do vyučovacieho procesu zaujímavý, inovatívny a inšpiratívny obsah a predstaviť žiakom aktívne spôsoby trávenia voľného času.

            Na hodinách telesnej výchovy, kde moduly uskutočňovali tréneri tohto športu, bolo vidieť, že  priniesli disciplínu, „novosť“, hravosť,   propagáciu  úpolových  športov. Reakcie detí na ,,nové" cvičenie boli veľmi pozitívne.

            „Slovensko potrebuje úpolové športy, aby malo  hasičov, policajtov, vojakov, ale i zdravú a sebavedomú spoločnosť“  povedal vedúci a koordinátor projektu MMA, úpolové športy na 1. a 2. stupni ZŠ, Marek Herda.

          • Opäť hrali ako králi

          • Vynikajúcim výkonom nás potešili opäť naši skvelí športovci - florbalisti (hokejisti). Tí ukázali, že ak im dáte do rúk hokejky, ide im to bez ohľadu na povrch ako po masle! Výber pod vedením Mgr. Ivana Valacha nesklamal ani tentokrát a dosiahli krásne 2. miesto v okresnom kole vo florbale. Tu netreba slov, stačí sa pozrieť na rozpis na fotografii - opäť hrali ako králi! Srdečne blahoželáme!

          • Beniakove Chynorany

          • Veľkú radosť nielen nám, ale aj porote a ostatným spolusúťažiacim dnes urobili radosť naše recitátorky z 5. B -  Alžbetka Hýllová (próza) a Lujzička Púchovská (poézia). Obe získali krásne 3. miesto v 2. kategórii. Dievčatkám blahoželáme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu našej školy. Zároveň ďakujeme aj p. učiteľke Mgr. Kataríne Gašparovičovej za odbornú prípravu a vedenie.

          • Vítanie jari vo veľkom štýle

          • Tvorivé dielne v našej škole patria tradične k milým spoločným akciám, na ktorých sa stretávame spolu s rodičmi. Tie s prívlastkom jarné boli plné nielen farieb, ale toho najdôležitejšieho - usmiatych a spokojných tváričiek našich žiakov. Spolu s pani učiteľkami, pani asistentkami, pani vychovávateľkami a milými rodičmi sme tvorili ako usilovné včeličky. Kraslice, zajkovia, kuriatka, rôzne veľkonočné aranžmány tak určite skrášlia nejednu domácnosť počas veľkonočných sviatkov. Najkrajším spoločným dielom bol však zmyslupne a tvorivo prežitý voľný čas so svojimi blízkymi i priateľmi našej školy. Ďakujeme všetkým tvorilkám a tvorilkom i každému z Vás, kto medzi nás zavítal v tento čas a aj svojou osobnou návštevou tak prejavil podporu nielen svojmu dieťaťu, ale aj sympatie našej škole.

          • Vzorná reprezentácia našich malých hasičov

          • Výber malých hasičov z Hasičského krúžku pod vedením Mgr. L. Balúchovej sa dňa 23. 03. 2024 zúčastnil súťaže vo Veľkých Uherciach. Súťažilo sa v troch disciplínach: štafeta 5x30 m, viazanie uzlov a súťaž hasičských dvojíc. Medzi 29 družstvami sa naši malí hasiči umiestnili v prvej polovici, a to na krásnom 13. mieste (kategória chlapcov). A vraj číslo 13 nie je šťastným číslom! Aj takto zmyslupme sa dá využiť voľný čas našich žiakov. Ďakujeme za vedenie a motiváciu žiakov pani učiteľke a našim malým hasičom srdečne blahoželáme ku krásnemu umiestneniu!

          • Lesná pedagogika Veľký Klíž

          • Žiaci 2.A a 3.A navštívili piatok 22.3. 2024 Chovateľskú prehliadku trofejí vo Veľkom Klíži. V miestnom kultúrnom dome sme si so záujmom pozreli trofeje poľovnej zveri, preparovane zvieratá i výstavu k sviatkom jari. Deti skladali drevené puzzle zvierat a dozvedeli sa veľa zaujímavostí zo života lesných zvierat. Potom sme sa zúčastnili ukážky sokoliarov zo ZŠ Štiavnické Bane. Strávili sme krásne dopoludnie a nadobudli sme veľa nových vedomostí o zvieratkách žijúcich v lese.

          • Stavba našej Zeme - alebo ukážkové projektové vyučovanie na hodine geografie : )

          • Na hodine geografie sa piataci učili o vnútornej stavbe našej Zeme. Žiaci mali za domácu úlohu vyrobiť 3D projekty. Úlohou piatakov bolo zhotoviť model našej Zeme tak, aby bola viditeľná jeho vnútorná stavba, čiže zemské jadro, zemský plášť a zemská kôra. Ako materiál mohli použiť polystyrénovú guľu (rôznej veľkosti), plastelínu, akrilové alebo temperové farby. Následne sa piataci pomocou modelov učili o pohybe litosferických dosiek a javoch, ktoré vznikajú ich pohybom – zemetrasení, sopečnej činnosti a vzniku pohorí. Poznatky o stavbe Zeme žiaci ešte využijú v deviatom ročníku na hodinách biológie. Veľmi oceňujeme vynaliezavosť a kreatívnosť našich žiakov, je vidieť, že i na našej škole máme deti, ktoré majú záujem a chuť sa vždy niečo nové dozvedieť o našej planéte Zem. Všetky modely boli skutočne vydarené! Máme radosť nielen z tvorivosti našich detí, ale aj zo skvelej myšlienky pani učiteľky Mgr. A. Korenačkovej, ktorá deti vedie k projektovej tvorbe a hodiny geografie pod jej vedením sú vždy zaujímavé a častokrát zážitkové aj bez cestovania po svete.

          • Hrali ako králi - vyhrali ako králi!

          • Dnes nám všetkým urobil veľkú radosť náš florbalový tím (výber žiakov 8. a 9. ročníka) pod vedením Mgr. Ivana Valacha. Premyslený výber, ktorému predchádzalo školské nominačné kolo, dôsledná príprava a poctivé tréningy s pánom trénerom a učiteľom v jednom - "žali" zaslúžené plody svojej driny. Chlapci ukázali nielen jednotné veľké srdce, odhodľanie a bojovnosť, ale boli aj veľmi disciplinovaní a hrali iba v intenciách fair-play. Odchádzali "s čistým kontom" nielen čo sa týka  bránky, ale aj svojho správania. Hrali ako králi - vyhrali ako králi! Ďakujeme celému tímu za výborne odvedenú prácu, držíme päste aj v postupovom kole, do ktorého sa takto skvelo prebojovali. Veľké poďakovanie patrí aj nášmu kolegovi - Mgr. Ivanovi Valachovi, vďaka ktorému nás reprezentovala práve táto šťastná 13!

          • História je učiteľkou života

          •       V duchu tejto múdrosti, ktorej autorom je M. T. Cicero, rímsky filozof a štátnik sa niektorí žiaci našej školy zapojili do dejepisnej olympiády. V okresnom kole, ktoré sa konalo vo februári opäť dosiahli veľmi pekné  výsledky. Prvé miesta vo svojich kategóriách vďaka úžasným vedomostiam nielen z preberaného učiva dejepisu, ale aj zo 16 vybratých hradov a zámkov na Slovensku a regionálnej histórie 19. storočia získala  Nelka  Jančovičová  zo 7.C triedy a Šimon Podmanický zo 6.B triedy.  Na tretích  miestach sa umiestnil Tomáš Hatala z 8.B triedy a Marcel Dúbravský z 9.C triedy. Vyjadrujeme im veľké poďakovanie za vzornú prípravu a reprezentáciu školy a zároveň držíme palce Nelke, ktorá  bude našu školu reprezentovať v  krajskom kole v Trenčíne.

                 Zároveň chceme  pochváliť všetkých, ktorí sa do olympiády zapojili. Na prípravu vynaložili nemalé úsilie a čas, no nie zbytočne. Štúdiom si obohatili vedomosti  z bohatej histórie nášho krásneho Slovenska. 

          • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna

          •  

                      Mgr. Benjamín Horváth, riaditeľ  Základnej školy Radovana Kaufmana, Nádražná 955, 95801 Partizánske  oznamuje, že v súlade so zákonom 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní /školský zákon/ a o zmene a doplnení niektorých zákonov, podľa par. 150, ods. 5, poskytuje z organizačných a technických dôvodov

                            dňa 20.3.2024 riaditeľské voľno pre žiakov 5.,6.,7. a 8. ročníka z dôvodu

                                                                  TESTOVANIA 9-2024.

                 Žiaci 1. stupňa budú mať riadne vyučovanie, v prevádzke bude aj školská jedáleň a aj školský klub detí.               Deviataci obed majú tiež, nakoľko budú v škole.

            Žiaci 5.,6.,7. a 8. ročníka v prípade, že nie sú v škole nemajú nárok na stravu, preto v tento deň budú automaticky odhlásení z mliečnej desiaty a aj obeda.

             

          • Inovatívne formy vzdelávania na telesnej a športovej výchove na I. stupni ZŠ

          • Naša škola sa zapojila do projektu Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky, ktorého cieľom je priniesť na hodiny telesnej a športovej výchovy inovatívny obsah, inšpirovať učiteľov a predstaviť žiakom rozmanité možnosti trávenia voľného času. Projekt je zacielený na pre I. stupeň ZŠ a prepája prostredie športových zväzov, klubov a organizácií so školským prostredím. Pre našich žiakov sme využili modul, ktorý ponúka Mgr. Ing. Marek Herda prezident MAMMAL. Cieľom modulu je ukázať možnosti a spôsoby, ako vyučovať úpolové aktivity zamerané na rozvoj pohybového aparátu u detí. 

          • Aj hodina SJL môže byť tvorivá

          • Hoci si všetci vychutnávate zaslúžený oddych v podobe jarných prázdnin, určite nezaškodí malá spomienka na predošlý týždeň, ktorý sa aj vďaka netradičnej hodine literárnej výchovy môže pýšiť prívlastkom zážitkový. Piataci, ktorí preberali dramatické umenie o tom vedia svoje. Určite je lepšie jedenkrát vidieť, ako stokrát počuť, pomysleli si...A od skvelej myšlienky už bolo len na skok k činu. Pre svoje triedne divadelné predstavenie si vybrali dramatizáciu rozprávkovej hry - Krása nevídaná. A skutočne to bola krása, pretože žiaci boli nielen bábkohercami, ale realizátormi samotných rozprávkových postáv. Naši športovci opäť ukázali, a to už v piatom ročníku, že aj na vyučovacích hodinách dokážu pracovať ako jeden tím.  Určite k motivácii prispela aj sama pani učiteľka - Mgr. Katarína Gašparovičová, ktorá môže byť právom hrdá na svojich šikovných zverencov, pretože my sme určite!

          • Okresné kolo Šaliansky Maťko

          • Hanka Országhová - žiačka 5. B - bola 15. 02. 2024 medzi chlapcami skutočnou ozdobou, ale nielen to! Svojím talentom a výborným umeleckým prednesom miestnej povesti získala pre našu školu krásne 2. miesto v okresnom kole! Srdečne jej blahoželáme a zároveň ďakujeme pani učiteľke Mgr. Kataríne Gašparovičovej za odbornú prípravu žiačky.  Veríme, že Hanka knihy z rúk nepustí len tak a svojím nadaním a krásnym prirodzeným prednesom bude aj naďalej ozdobou mnohých umeleckých súťaží. 

          • Korčuliarsky kurz

          • Takto vyzbrojení a plní očakávania sa naši "malkáči" pripravovali na svoje jazdy na ľade. Pre niekoho prvýkrat, pre iného samozrejmosť! Radosť a nadšenie však sršalo zo všetkých tváričiek, ale rovnako spokojní boli aj samotní tréneri, ktorí deťom ukázali nielen mnoho nového, ale učili  ich aj pracovať v tíme a byť k sebe fair-play. Ocenením ich práce neboli len krásne diplomy, ale aj nové športové zručnosti.

          • Nech sa páči, ponúknite sa!

          • Palacinková show je super súťaž v príprave tohto obľúbeného sladkého dezertu. Preto sme ju neobišli ani tento rok - 15. 02. 2024 - a našu školu takto kulinársky a vzorne reprezentovali žiačky z 9.C  - Eliška Lajchová a Zuzana Nikoléniová. Obe dievčatá predviedli nielen svoju zručnosť pri príprave chutného dezertu, ale aj svoju estetickú stránku pri samotnom aranžovaní hotového pokrmu. Mysleli skutočne na všetky chuťové poháriky a pod ich šikovnými rukami vznikol nielen tradičný sladký, ale aj slaný variant. Dievčatám sme "držali päste i varešky", ale 100 ľudí, 100 chutí, takže z víťazstva sa nakoniec radovali iní. My sme však veľmi hrdí a vďační, že opäť niekto takto dôstojne reprezntoval našu školu. A čo dodať na záver? Len jedno veľké MŇAM a ďakujeme!

          • Valentínsky sladký pozdrav pre všetkých!

          •  

             

            14. február, tak ako každý iný sviatok, má svoju históriu a legendy, ktoré sú s nim spojené. História dňa svätého Valentína a jeho patróna je opradená tajomstvom. Február bol dlho považovaný za mesiac lásky a k podobne dnešného dňa svätého Valentína jednoznačne prispela jednak kresťanská cirkev, no i rímska tradícia.

            Najznámejšia z legiend opisuje Valentína ako kňaza, ktorý slúžil v Ríme v treťom storočí nášho letopočtu. Podľa príbehu zastával vtedajší cisár Claudius II. názor, že zo slobodných mužov nezmietaných láskou a nespútaných rodinou sú omnoho lepší vojaci. Rozhodol sa preto vydať zákaz oddávania mladých mužov v celej krajine. Kňaz Valentín ale tento zákaz porušil a v utajení oddával mladé páry i naďalej. Keď bol Valentín odhalený, Claudius ho odsúdil na smrť. Iné príbehy zas hovoria o Valentínovi, ktorý bol uväznený a odsúdený na smrť za napomáhanie úteku bitých a mučených kresťanov z hrozného rímskeho väzenia. Podľa tejto legendy sa Valentín počas uväznenia hlboko zamiloval do mladého dievčaťa – s najväčšou pravdepodobnosťou to bola žalárnikova dcéra, ktorej pred smrťou napísal zamilovaný list, v ktorom sa podpísal: „od tvojho Valentína“.

            A aký by to bol Valentín bez anjelikov-amorkov? Tejto milej úlohy sa hrdo zhostili naši obetaví deviataci – Eliška Lajchová a Samuel Kováč z 9.C, ktorí sa ujali úlohy valentínskych poštárov a každému žiakovi odovzdali symbolický a sladký pozdrav v podobe lízanky v tvare srdiečka. Napriek tomu, že sa zrejme nikdy s istotou nedozvieme, aký bol osud otca sviatku svätého Valentína, všetky legendy a príbehy späté s týmto dňom sú o hlbokej láske, silnejšej než čokoľvek a o romantickej a dobrosrdečnej osobnosti – Valentínovi.  

            Veríme, že naši novodobí elegantní amorkovia zo školského parlamentu potešili svojou návštevou všetky deti a svojím prístupom ukázali, že k radosti stačí tak málo. Milí žiaci, nezabudnite dnes na nikoho, koho máte radi (ani na zvieratká☺), koho si vážite... Najkrajším prejavom lásky bude Vaše objatie, pohladenie, pekné slovo... a najväčším darom ste Vy osobne!

          • Lyžovačka v Hruštíne

          • V termíne 05. 02. 2024 - 09. 02. 2024 sa uskutočnil pre našich žiakov 8. a 9. ročníka lyžiarsky výcvik v malebnom  Hruštíne. Nálada napriek stúpajúcim teplotám v predovedi počasia bola výborná, snehová perina vydržala tiež, a tak si naši žiaci vychutnali týždeň aktívneho oddychu v krásnej oravskej prírode. Žiadne zranenia, iba množstvo milých a úsmevných spomienok, na ktoré nikdy nezabudnú. Teoretická i praktická časť bola v rukách "skoro" ženského tímu - Mgr. M. Nechalová, Mgr. L. Balúchová, Mgr. V. Petrášová, Mgr. K. Staňová - boli skvelé, ale na záver nechýbal ani chlap ako hora - náš pán učiteľ Mgr. M. Fraňo. Zábava bola nielen na svahu, ale aj v popoludňajších aktivitách, v ktorých sa úplne zotreli rozdieli medzi ročníkmi a opäť boli všetci ako jeden tím - tak ako sa na školu so športovým zameraním patrí. Kolegom ďakujeme za dobre odvedenú prácu, určite najväčšou odmenou pre nich boli spokojné a usmiate tváre a aj zídený svah u počiatočných "nelyžiarov". Možno aj vďaka nim raz budeme mať novú Peťu Vlhovú,či "žampovcov"...

    • Kontakty

      • Základná škola Radovana Kaufmana, Nádražná 955, Partizánske
      • +421 038 749 24 57
      • Nádražná 955, Partizánske 958 01 Slovakia
      • 36125661
      • 2021604563
      • Mgr. Benjamín Horváth Email: benjaminhorvathskola@gmail.com Telefón: 0918 890 642
      • Mgr. Miriam Valachová - zástupca pre primárne vzdelávanie ( 1,-4. roč.), zodpovedná osoba na preverovanie podnetov protispoločenskej činnosti. Email: mgrmiriamvalachova@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57 PaedDr. Silvia Kližanová, zástupca pre nižšie stredné vzdelávanie ( 5.- 9. roč.) Email: silviaklizanova12@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57
      • Mgr. Ľuboš Gajdoš Email: lgajdos@zoznam.sk
      • Mgr. Mariana Halúzková pevná linka školy: 0951 440 785 Email: haluzkovam67@gmail.com
      • Eva Gašparová Email: evickagasparova@gmail.com
      • Ľubomíra Preťová - vedúca ŠJ Telefón: 0911 494 547 Email: lubapreto@hotmail.com
      • Mgr. Lenka Le - vedúca ŠKD Email: cicmancovalen@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57
      • Erika Dovalová Telefón: +421 038 749 2457 Email: dovalovaerika@gmail.com
      • Ing. Zuzana Mozolová Telefón: +421 038 749 2457 Email: zuzanamozolova2022@gmail.com
      • Mgr. Benjamín Horváth Email: zodpovednaosobazsnadpe@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57
      • Mgr. Mária Púchovská Tel: 038 749 24 57 e-mail: psycholog.zsrkaufmana@gmail.com Konzultačné hodiny: - Pondelok 14:00 – 16:00 (okrem 1. prac. pondelku v mesiaci) - V iných dňoch po vzájomnej dohode rodiča (zákonného zástupcu) a psychológa
      • Každý pondelok od 14,00 - 16,00 hod.
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje