• Čokoládové prekvapenie

          • Pri príležitosti príchodu svätého Mikuláša do Partizánskeho venoval primátor mesta Jozef Božik všetkým deťom v ročníkoch 1. - 4. čokoládové prekvapenie. Ďakujeme.

          • Oznam vedúcej ŠJ

          • Vážení rodičia !

            Dotácie na obedy pre žiakov pokračujú aj v kalendárnom roku 2021.

            Od 01.01.2021 pri poskytovaní dotácií na stravu zatiaľ nedochádza k žiadnej zmene, t.j. naďalej od 01.01.2021 budú na poskytnutie dotácie na stravu oprávnené všetky deti pri splnení podmienok stanovených zákonom.

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

          • Poslaním Vianoc je, aby nikto nebol sám. A preto sa deti zapojili do vianočného projektu Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?. Hlavnou myšlienkou projektu je potešiť osamelých seniorov vianočnými darčekmi. Aj takýmito darčekmi potešia nie jedno srdce a vyčaria úsmev na tvárach seniorov. Deti spoločne s rodičmi naplnili 26 krabičiek krásnymi vecami, ale hlavne kúskom srdca. Tieto krabičky poputujú do domovoch dôchodcov v rámci mesta Partizánske. Preto Vám deti i milí rodičia, patrí obrovské Ďakujem za to, že ste sa zapojili s láskou do tohto projektu.

          • Ako so šikanou?

          •         „Považujem za dôležité, aby škola nebola iba miestom, kde sa žiaci vzdelávajú, ale aj miestom, kde si osvoja hodnoty, naučia sa rešpektovať druhých    a miestom, kde sa každý žiak bude cítiť bezpečne. Som preto veľmi rád, že  spolupracujeme na týchto aktivitách, ktoré pomáhajú predchádzať šikane a robia zo škôl lepšie, tolerantnejšie a bezpečnejšie miesta.“

            Branislav Gröhling, minister školstva

                   Viaceré prieskumy potvrdili závažnosť témy šikanovania v školskom prostredí. Obeťou šikany sa môže stať každé dieťa bez ohľadu na svoj sociálny status, rovnako ako sa môže stať agresorom. Preto je veľmi dôležité dbať na prevenciu šikany.

                    A práve na prevenciu šikany a vytváraní zdravého prostredia pre deti v školských zariadeniach Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, Nadácia Markíza a Linka detskej istoty, n. o. pripravili  projekt „Odpíšeme ti“.

                   Atmosféra úzkosti, strachu a neistoty, zhoršenie študijných výsledkov, častejšia absencia študentov je len ťažko zlučiteľná s dobrým študijným prostredím na škole. Pri rozšírenom šikanovaní môže zlá atmosféra vplývať na celkovú klímu školy a znižovať kvalitu vzdelávanie všetkých žiakov. Preto aj naša škola sa stala podporovateľom tohto projektu.

                     Web www.odpisemeti.sk ponúka možnosť urobiť dôležitý prvý krok         dieťaťa, ale aj dospelého človeka , nasmeruje na správnu cestu riešenia. Pomoc je poskytovaná prostredníctvom anonymnej Linky detskej istoty – na bezplatnom telefónnom čísle 116 111, ktoré je k dispozícii 24 hodín, 7 dní v týždni, ale aj cez chat, ktorý je na webe dostupný vo vybraných hodinách. Návštevníci na stránke nájdu tiež množstvo dôležitých informácií o téme, ako aj zaujímavé videá a články.

          • Prevencia COVID 19

          • Rady k online bezpečnosti pre rodičov

            Vážení rodičia,

            chceme Vám dať do pozornosti slovenskú verziu brožúrky k online bezpečnosti pre rodičov, ktorá poukazuje na hlavné problémy spojené s internetovou bezpečnosťou detí a zahŕňa praktické tipy a rady rodičom. V odkaze pod textom Vám sprístupňujeme list ministra vnútra SR Romana Mikulca k bezpečnosti detí v online priestore. Je určený rodičom, vychovávateľom, a poručníkom školopovinných detí. Zároveň Vám oznamujeme, že žiaci II. stupňa budú aj naďalej pokračovať v dištančnej forme vzdelávania.

            List ministra vnútra

            Korona - online brožúra

            Rodičovstvo v čase koronavírusu

            Pomoc obetiam

            Vianočné prázdniny začínajú 23.12.2020 a končia 07.01.2021

          • Jesenný november v ŠKD


          • A je to tu! Ani sme sa nenazdali a už nám zima klope na obloky. Tento rok bola jeseň krásna, čo sme aj patrične využili. Väčšinu času sme trávili vonku, užívali sme si príjemné počasie, ktoré nám toto obdobie doprialo. Nezabudli sme ani na vtáčikov v tomto blížiacom sa zimnom období. Vtáčikom sme rozvešali lojové guľky na stromy, aby aj oni mali plné bruško. Počas novembra sme sa venovali aj tvorivým činnostiam ako bola výroba halloweenských strašidielok, vyfarbovanie antistresových omaľovaniek, ktoré sa deťom veľmi vydarili a mnoho iných tvorivých aktivít. Čas strávený v školských triedach sme vyplnili rôznymi spoločenskými i pohybovými hrami. Takžiež sme si priblížili tajomstvo výroby vianočných oblátok. Pečením oblátok sme sa pomaličky priblížili k najkrajšiemu obdobiu, ktoré je za dverami a na ktoré sa veľmi tešíme.

          • Oznam

          • Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR aktualizovalo Manuál opatrení pre základné školy a školské zariadenia platný od 16. 11. 2020.

            Pre zákonných zástupcov

            Zákonný zástupca predkladá po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti.

            Zaktualizované Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti platné od 16. 11. 2020 si stiahnete tu:

            Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_o_bezinfekcnosti_platne_od_16.11.2020.docx

          • Aktuálne práce prebiehajúce v škole

          • Naša škola aktívne využíva čas, kedy žiaci nie sú prítomní v škole. Aktuálne prebieha maľovanie troch tried, niektorých spoločných priestorov a obnova ďalšieho hygienického zariadenia v školskom klube detí.

          • Súťaž "O najväčšie jablko"

          •  

            I v tomto roku napriek komplikovaným podmienkam sme zorganizovali pre žiakov na prvom stupni súťaž „ O najväčšie jablko.“ Hoci kľudne by sa mohla volať aj súťaž „O najkrajšie jablko“,  alebo aj „O najchutnejšie jablko“, pretože tento rok to boli naozaj jabĺčka súce na výstavu. Najväčšie jablko do tejto súťaže priniesla Ema Balúchová z II.A, druhé miesto obsadilo jablko Denisky Dolníkovej zo IV.A a tretie miesto získal Max Mezgou z III.A triedy. V kreatívnej súťaži si prvé miesto vybojoval Adam Bartoš z III.B, druhé miesto získala Ema Balúchová z II.A a tretie miesto Eliška Hlinková z III. A triedy. Kolektívne práce vytvorila trieda II.B a IV. B. Všetkým žiakom ktorí sa do súťaže zapojili.

            Ďakujeme.

          • Október v ŠKD

          • Mesiac október je mesiacom, kedy si pripomíname úctu k starším ľuďom. Ani náš školský klub detí na svojich starých rodičov nezabudol. Deti vyrábali darčeky, ktorými obdarovali svojich blízkych. Nezabudli sme ani na ľudí z domovoch dôchodcov, pre ktorých sme tiež vyrobili darčeky. Avšak situácia, ktorá panuje vo svete i u nás, nám neumožnila tieto darčeky odovzdať. Dúfame, že čoskoro tak urobíme a vyčaríme úsmev na tvárach mnohým ľuďom. Počas jesenného sychravého počasia sme čas trávili pri tvorivých činnostiach (výroba záložiek, darčekov pre svojich blízkych a pod.), ale aj pri pohybových hrách. Pripomenuli sme si aj význam vitamínov z ovocia a zeleniny pre naše telo v tomto jesennom období. Keď nám počasie prialo, vytiahli sme šarkanov. Šarkany sa  krásne vznášali na oblohe. Priniesli úsmev, ktorý sa objavil nielen na nebi, ale aj na tvárach detí ukrytý pod rúškom. 

          • Oznam

          • Od pondelka 26. októbra 2020 bude vzdelávanie žiakov 2.stupňa prebiehať dištančnou formou podľa rozvrhu, ktorý žiakom poskytli triedni učitelia písomnou i online formou.

            Ak bude situácia priaznivá, v pondelok 30. novembra 2020 by sa mali žiaci vrátiť do škôl. Ak nie, bude sa pokračovať v dištančnej výučbe.

            Všetky potrebné informácie budeme priebežne oznamovať prostredníctvom  web stránky školy.

            Upozorňujeme rodičov, že zákonný zástupca je povinný: 

            - zabezpečiť účasť svojho dieťaťa na dištančnom vzdelávaní

            - informovať školu o všetkých dôležitých skutočnostiach, ktoré žiakovi bránia v plnení súčasnej formy vzdelávania, vrátane zdravotných problémov.

            Zároveň oznamujeme, že všetci stravníci - žiaci 2.stupňa sú automaticky odhlásení z mliečnej desiaty a obeda. 

            Ak máte akýkoľvek problém, nebojte sa požiadať o pomoc. V maximálnej miere Vám i Vašim žiakom  budeme nápomocní. 

            Konzultačné hodiny:

            špeciálny pedagóg: každý deň v čase od 8.00 - 16.00hod.

            školský psychológ:  každý deň v čase od 8.00 - 16.00 hod

            triedny učiteľ, asistenti, ostat. vyučujúci: každý deň v čase od 14.00 - 16.00 hod.

          • Termíny prázdnin

          • Termíny prázdnin:

            jesenné prázdniny -    30. októbra a 2.novembra 2020

            "nové" prázdniny   -     6. novembra - 9. novembra 2020

          • Oznam ŠKD

          •  

            Od 26. októbra 2020  až do odvolania bude ŠKD z dôvodu zhoršujúcej sa situácie súvisiacej s COVID – 19 v prevádzke od 5. 30 do 16. 00 hod. a bude prebiehať v priestoroch školy.

            Deti v ŠKD budú rozdelené podľa tried. Každá trieda bude mať pridelenú pani vychovávateľku.

            Ranný klub bude fungovať od 05. 30 v priestoroch školy. Ráno je potrebné zazvoniť na zvonček: 1. ročník pri hlavných dverách (od Nádražnej ulice) a ostatné ročníky (od nádvoria školy v blízkosti sochy). Deti v rannom klube budú rozdelené podľa tried.

            Pri prevzatí dieťaťa treba zatelefonovať pani vychovávateľke.

            Ďakujeme.

             

          • Nová žiacka školská rada

          •  

            V septembri sa uskutočnili na našej škole voľby členov žiackej školskej rady. Voľby prebehli tajne, žiaci si volili z 12 kandidátov, bolo odovzdaných 189 platných hlasovacích lístkov.

            Členmi žiackej školskej rady pre tento školský rok sa stávajú títo žiaci: Jakub Žiak, Michal Mšáll, Dávid Greguš, Andrej Krajčo, Samuel Balažka, Martin Prídavok, František Jaššo, Tomáš Hatala, Kristína Križanová.

            Iste budú všetkých žiakov, ktorí im dali svoj hlas  príkladne, čestne a zodpovedne reprezentovať, zastupovať a pomáhať pri riešení problémov.

            Držíme im všetci palce a prajeme veľa sily do aktívnej a tvorivej práce.

          • Oznam ŠKD

          • Od 01. 10. 2020 bude ŠKD v prevádzke od 5:30 h. do 16. 00 h.

            V prípade vydania nových opatrení MŠVVaŠ SR sa podmienky prevádzky ŠKD môžu zmeniť.

            Prosíme o sledovanie webovej stránky školy, kde budú uvedené aktuálne informácie.

             

          • September v ŠKD

          • Septembrové dni v školskom klube detí utiekli rýchlo ako voda. Počas tohto mesiaca nám slniečko doprialo krásne slnečné dni, ktoré sme trávili hlavne vonku využívaním areálu školy či ihriska v ŠKD. Deti trávili čas pri športových aktivitách, pri pátraní pokladu, pri maľovaní kriedami na asfalt, spoločnými hrami a pod. Popritom sme si spomenuli aj na Deň čokolády - rozhovorom, ochutnávkou čokolády alebo prípravou horúcej čokolády. Tiež sme si pripomenuli aj Deň vďačnosti, za čo sme všetci vďační každý deň. A keď začínajúca jeseň priniesla dážď, trávili sme čas pri kreslení, výrobe záložiek alebo hrách v triedach. Užívali sme si teplé septembrové dni a tešíme sa na nový mesiac.

          • Oznam vedúcej školskej jedálne

          • Odhlasiť stravu z domu cez internet je možné cez stránku školy /pozor, nie cez EDUPAGE/. Prihlasovacie údaje sú:

            KÓD UŽÍVATEĽA : číslo čipu  /bez nuly na začiatku/

            HESLO :  krstné meno /malými písmenami bez diakritiky/

    • Kontakty

      • Základná škola Radovana Kaufmana, Nádražná 955, Partizánske
      • +421 038 749 24 57
      • Nádražná 955, Partizánske 958 01 Slovakia
      • 36125661
      • 2021604563
      • Mgr. Benjamín Horváth Email: benjaminhorvathskola@gmail.com Telefón: 0918 890 642
      • Mgr. Miriam Valachová - zástupca pre primárne vzdelávanie ( 1,-4. roč.), zodpovedná osoba na preverovanie podnetov protispoločenskej činnosti. Email: mgrmiriamvalachova@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57 PaedDr. Silvia Kližanová, zástupca pre nižšie stredné vzdelávanie ( 5.- 9. roč.) Email: silviaklizanova12@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57
      • Mgr. Ľuboš Gajdoš Email: lgajdos@zoznam.sk
      • Mgr. Mariana Halúzková pevná linka školy: 0951 440 785 Email: haluzkovam67@gmail.com
      • Eva Gašparová Email: evickagasparova@gmail.com
      • Ľubomíra Preťová - vedúca ŠJ Telefón: 0911 494 547 Email: lubapreto@hotmail.com
      • Mgr. Lenka Le - vedúca ŠKD Email: cicmancovalen@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57
      • Erika Dovalová Telefón: +421 038 749 2457 Email: dovalovaerika@gmail.com
      • Ing. Zuzana Mozolová Telefón: +421 038 749 2457 Email: zuzanamozolova2022@gmail.com
      • Mgr. Benjamín Horváth Email: zodpovednaosobazsnadpe@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57
      • Mgr. Mária Púchovská Tel: 038 749 24 57 e-mail: psycholog.zsrkaufmana@gmail.com Konzultačné hodiny: - Pondelok 14:00 – 16:00 (okrem 1. prac. pondelku v mesiaci) - V iných dňoch po vzájomnej dohode rodiča (zákonného zástupcu) a psychológa
      • Každý pondelok od 14,00 - 16,00 hod.
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje