• Dve hodiny pre čistejšie mesto

          • V dopoludňajších hodinách pomáhali s čistením mesta aj žiaci našej školy. Okrem upratovania v areáli školy sa vybrali aj do parku a okolitých ulíc, kde do plastových vriec vyzbierali odpadky. 

          • Prváci sa zapojili so súťaže Do školy na bicykli

          • Prváci sa zapojili so súťaže Do školy na bicykli a cestu do školy merali na bicykli či kolobežke. Keďže bolo vonku krásne počasie, svoje dopravné prostriedky využili a v rámci vyučovania si na nich zasúťažili.

          • Do školy na bicykli

          • NEROBME Z DETÍ „AUTOHOLIKOV !“

            To je heslo celoslovenskej kampane „ Do školy na bicykli 2020“. Do tejto kampane sa môžete zapojiť aj vy, ak v období od 21.IX. do 2.X. prídete do školy na bicykli alebo kolobežke. Presvedčte čo najviac kamarátov,  spolužiakov, učiteľov i rodičov, že je to moderný a pohodový spôsob dopravy. Šetrite tak životné prostredie, zlepšujete svoju kondíciu a utvárate lepšie podmienky pre aktívnu mobilitu. Čím viac bicyklov alebo kolobežiek bude v stojanoch pred školou, tým väčšiu šancu máme vyhrať aj zaujímavé ceny. Viac informácii nájdete na stránke. https://www.doskolynabicykli.sk      Vyrazte do školy bez auta a môžete vyhrať vy aj naša škola! Každý, kto príde počas týchto dvoch týždňov  do školy na bicykli alebo kolobežke, príde nahlásiť svoje meno a triedu pani učiteľke Kopečnej do II. B triedy.

          • Poplatok ŠKD

          • Poplatok za školský klub detí sa uhrádza formou platby na účet: SK39 0200 0000 0016 9877 9451 a do poznámky treba uviesť SKD meno žiaka. Žiadame rodičov, aby poplatok za ŠKD uhrádzali vždy do 10. dňa príslušného mesiaca, ktorý predchádza kalendárnemu mesiacu, za ktorý sa poplatok uhrádza.

          • Oznam ŠKD

          • Vážení rodičia,

            Školský klub detí bude naďalej  fungovať v doterajšom režime až do odvolania. / od 5:30 do 15:00 hod./

             

          • Pokyny k začiatku šk. roka 2020/2021

          • Školský rok 2020/2021 začína 02.09.2020 o  08,00 hod.  Zahájenie školského roka sa uskutoční v triedach. Od 3.9. 2020 bude vyučovanie prebiehať podľa rozvrhu.

            PRI VSTUPE DO BUDOVY ŠKOLY ŽIAK MUSÍ MAŤ:

            • pri prvom príchode do školy ZDRAVOTNÝ DOTAZNÍK  podpísaný zákonným zástupcom. Dotazník je potrebné vytlačiť, podpísať a ráno 2.9.2020 odovzdať triednej učiteľke. Rodičia, ktorí nemajú možnosť si dotazník vytlačiť, si ho môžu vyzdvihnúť a vypísať 2.9.2020 pri vchode do školy.
            • rúško na tvári +  jedno rezervné
            • papierové vreckovky,
            • prezúvky,
            • čip na obed.

            Do budovy školy sa vstupuje pôvodnými vchodmi. /od sochy R. Kaufmana/. Do budovy školy môžu vstupovať iba žiaci! Žiakom bude ráno pri vstupe do budovy školy odmeraná telesná teplota a uskutočnená dezinfekcia rúk.

            Žiaci 1. stupňa /okrem prvákov/ použijú vchod pre 1.-4.

            Žiaci 2. stupňa použijú vchod pre 5.-9.

            Žiaci 1. ročníka: vstupujú vchodom od Nádražnej ulice. /od hlavnej cesty/.  Počas prvého  týždňa môže prváka do budovy školy sprevádzať  jeden zákonný zástupca.

            ŠKOLSKÁ JEDÁLEŇ:

            V 1. deň vyučovania /2.9. 2020/  bude obed o 10,00 hod. Žiaci prihlásení na stravovanie si prevezmú suchý obed. Od 3. septembra sa bude prihláseným žiakom poskytovať aj mliečna desiata.

            ŠKD:       Prevádzka ŠKD začína 2. 9.2020 od 05,30 – 15,00 hod.

             

             Po každom prerušení dochádzky žiaka do školy v trvaní viac ako tri dni zákonný zástupca predkladá:              Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti

             

            .

          • Zmena opatrenia k noseniu rúšok od 2. septembra:

          • opatrenie bude platiť 2 týždne, to znamená: od 2. septembra 2020 od 06:00 do 14. septembra 2020 18:00.

            Výnimky z nosenia rúšok po novom pribudnú u:

            • žiakov prvého stupňa základnej školy v interiéri školy v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu (ak tieto deti budú rúško na tvári akceptovať, jeho nosenie jednoznačne odporúčame)

            • žiakov so stredným a ťažkým mentálnym alebo sluchovým postihnutím

            Vypúšťajú sa nasledovné výnimky z nosenia rúšok:

            • pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov (napr. asistent učiteľa alebo špeciálny pedagóg) v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu,

            • žiakov základnej a strednej školy v interiéri školy v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu,

            • osôb s chronickými ochoreniami dýchacích ciest s dychovou nedostatočnosťou a osôb s kožnými ochoreniami tváre, u ktorých by nosenie rúška mohlo viesť k zhoršeniu stavu (K vypusteniu výnimky sa pristúpilo z dôvodu, že mnohí výnimku zneužívali. Táto výnimka bola kedysi stanovená aj s ohľadom na horúce dni počas letných mesiacov, ktoré už v septembri nebývajú tak časté. Rovnako treba brať ohľad na to, že sa blíži obdobie zvýšeného výskytu respiračných infektov a rúška spolu s umývaním rúk a dodržiavaním sociálneho odstupu predstavujú jednoduchú a veľmi účinnú prevenciu šírenia respiračných ochorení, vrátane COVID-19. Preto by sme radi povzbudili osoby, ktorých sa doteraz výnimka týkala, aby na toto opatrenie nazerali ako na krok, ktorý má aj ich chrániť počas času nevyhnutného pre pobyt v priestoroch, kde je nosenie rúška povinné a nevnímali túto povinnosť ako záťaž.) zdroj: Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky

          • Oznam vedúcej ŠJ

          •  Vážení rodičia,

            v prípade, ak rodič nestihne odhlásiť dieťa zo stravy  v prvý deň choroby si môže obed prísť zobrať do jednorázového obalu, ktorý je k dispozícíí v ŠJ, ale iba vo vyhradenom čase od 11.00 hod. do 12:00 hod. Daný vyhradený čas je z dôvodu prísnych hygienických opatrení súvisiacich s ochorením COVID-19. Tento obed bude vydaný cez vchod do školskej jedálne, ale rodič nebude vstupovať do priestorov, zazvoní a personál školskej kuchyne mu obed nachystá . Ostatné dni neprítomnosti dieťaťa v škole musí rodič obedy odhlásiť.

          • Letná škola 2020

          • Posledný prázdninový týždeň sa v našej škole uskutočnila po prvýkrát Letná škola. Letná škola - projekt vytvorený MŠVVaŠ SR, bola zameraná na poskytnutie zmysluplného využitia voľného času s výchovno– vzdelávacími aktivitami. Počas celého týždňa deti mali pripravený zaujímavý program. V pondelok sme sa zišli v ŠKD, porozprávali o prázdninách, pravidlách a potom sme sa vydali hľadať poklad Kapitána Flinta. Deti zvládli každú úlohu spoločnými silami. Na konci svojej cesty našli indíciu, ktorá ich zaviedla k pokladu. V utorok sme sa vydali za spoznaním Múzea A.S. Puškina v Brodzanoch. Teta sprievodkyňa nám veľmi zaujímavo rozprávala o múzeu. Potom sme sa poprechádzali po parku a zahrali sme sa veselé hry. V stredu sme mali zaujímavý deň vďaka  p. Mešterovi z Hvezdárne v Malých Bieliciach a p. Barančekovi z CVČ a Amavet klubu č. 808, ktorí si pre deti pripravili veľmi zaujímavý program.  Najprv sme sa zoznámili s prenosným planetáriom, vďaka ktorému sa deti dozvedeli o našej slnečnej sústave, planétach a ich mesiacoch. Následne sa deti rozdelili do skupín. Jedna skupina bola zameraná na papierové modelárstvo a druhá skupina na robotiku a potom sa vymenili.  Vo štvrtok sme sa vybrali na letisko v Malých Bieliciach. Na letisku náš čakal pán, ktorý nám ukázal hangár plný lietadiel. Najkrajší zážitok pre deti bola možnosť vyskúšať si ako sa sedí v lietadle. V piatok sme sa vybrali do Útulku Druhá šanca v Šimonovanoch. Deti doniesli mlsky, na ktorých si pochutnávali všetci psíkovia. Návšteva tohto útulku v deťoch zanechalo stopu, že k zvieratkám sa musíme správať  zodpovedne a pomáhať im. Poobedný program každého jedného dňa bol venovaný oddychu po vychádzke, športovým hrám alebo kreatívnym aktivitám.  Posledný deň všetky deti dostali pamätný list, aby nezabudli, že boli prví, ktorí sa takejto letnej školy zúčastnili.

          • Letná škola 2020

          • Letná škola, super miesto,

            kde zažiješ dobrodružstvo.

            Na výlet si zájdeme,

            pekné miesta nájdeme.

            Budeme sa skvele mať,

            veď škola je náš kamarát.


          • Oznam ŠKD

          • Milí rodičia!

            Školský klub detí bude fungovať od 02. 09. 2020 do 14. 09. 2020 od 5:30 do 15:00 hod.

            02. 09. 2020 budeme rozdávať deťom prihlášky do ŠKD. Spolu s prihláškou bude informácia týkajúca sa telefónneho čísla na p. vychovávateľku. Prihlášku  treba na nasledujúci deň doniesť p. vychovávateľkám. Tiež budeme informovať o stave zaplatených poplatkoch za mesiace Apríl, Máj, Jún 2020. Počas mesiaca september vrátime rodičom detí, ktoré už nebudú chodiť do ŠKD poplatok za mesiace, kedy nechodili do školy počas obdobia COVID-19. 

            Prosíme rodičov,  ktorí ráno odprevádzajú svoje deti do ŠKD, aby sa s dieťaťom rozlúčili pri hlavných dverách do ŠKD. Výnimkou sú rodičia prvákov počas obdobia 02. 09. do 14. 09. 2020. Pri prevzatí dieťaťa z ŠKD treba kontaktovať svoju p. vychovávateľku. Ak dieťa odchádza z ŠKD sám, treba napísať do slovníčka oznam o spôsobe a čase odchodu. Všetky potrebné informácie budú pripnuté spolu s prihláškou do ŠKD.

            Ďakujeme.

          • Poplatok v ŠKD

          •  

            Oznamujeme Vám, že školský klub detí prechádza na nový spôsob platenia poplatku. Poplatok sa bude uhrádzať formou platby na účet: SK39 0200 0000 0016 9877 9451 a do správy treba uviesť SKD meno žiaka. Žiadame rodičov, aby poplatok za ŠKD zaplatili vždy do 10. dňa príslušného kalendárneho mesiaca, ktorý predchádza kalendárnemu mesiacu, za ktorý sa príspevok uhrádza. Na začiatku septembra sa platí poplatok za dva mesiace.  Poplatok za ŠKD je 5 €.

            Rodičia, ktorí mali zaplatené mesiace Apríl, Máj, Jún 2020, tieto poplatky sa presunú do ďalšieho šk. roka 2020/2021. Tie deti, ktoré už nebudú chodiť do ŠKD sa uhradený poplatok vráti v septembri 2020.

          • Oznam vedúcej školskej jedálne

          • Vážení rodičia,

            zloženky na stravovanie v školskom roku 2020/2021 si môžete prevziať v kancelárii vedúcej ŠJ od 18.8.2020 v čase od 7.30 do 14.30 hodiny. 

            Prihlášku na stravovanie na školský rok 2020/21 pre nových žiakov  je potrebné  odovzdať osobne u vedúcej ŠJ, kde Vám bude predaný čip na stravovanie.

            Prihlášku stiahnete TU : PRIHLÁŠKA

            Všetky dôležité informácie ohľadom stravovania v ŠJ  nájdete v „Informáciách vedúcej ŠJ“ na stránke školy, prípadne na tel.č. 0911 494 547.

            Zároveň Vám oznamujeme, že obed začína od 2. septembra 2020 / v tento deň bude poskytnutá suchá strava, nakoľko je slávnostné otvorenie školského roka.  Od 3. septembra sa bude prihláseným žiakom poskytovať aj mliečna desiata.

          • Opäť v ŠKD

          • Na deň návratu do školských lavíc či školského klubu detí sa tešili nielen deti, ale aj dospelí. Konečne nastal ten deň D, kedy sme sa znovu mohli stretnúť a porozprávať si mnoho zážitkov, ktoré sme zažili počas tohto výnimočného obdobia. V priebehu tohto posledného školského mesiaca trávime veľa času hlavne vonku, ak nám to počasie dovolí. Areál školy nám poskytuje priestor pre rôzne pohybové hry, ale aj miesto pre oddych. Sme radi, že tento letný mesiac môžeme tráviť spolu.

          • Opäť v škole

          • 1. júna 2020 sa po takmer troch mesiacoch znovu otvorili brány našej školy pre žiakov 1. - 5. ročníka. Žiakom sa ráno pri vstupe do budovy meria telesná teplota. Následne si každý vydezinfikuje ruky. Vyučovanie sa uskutočňuje hravou formou za dodržiavania prísnych hygienických opatrení. Časť vyučovacích hodín prebieha vonku. 

          • Konto rodiča edupage

          • Prosím rodičov, ktorí majú záujem o vlastné konto edupage, o vyplnenie a odoslanie formulára. Formulár sa otvorí po kliknutí na odkaz (pozri nižšie - Formulár edupage). S pozdravom Juraj Pukanec

          • Informácie o poplatkoch v ŠKD

          • Riaditeľka ZŠ Radovana Kaufmana rozhodla, že príspevok zákonného zástupcu na čiastočnú úhradu nákladov spojených s činnosťou školského klubu detí sa neuhrádza od 11.3.2020 až do odvolania. Pomerná časť príspevku za mesiac marec 2020 sa nevracia. Celé znenie rozhodnutia.

          • ZÁVEREČNÉ HODNOTENIE ŽIAKOV

          • Vážení rodičia, milí žiaci !

            Oznamujeme Vám, že na základe vydania usmernenia MŠVVaŠ SR  na hodnotenie žiakov základných škôl v čase mimoriadnej situácie spôsobenej prerušením vyučovania v školách v školskom roku 2019/2020 a po prerokovaní v pedagogickej rade, riaditeľka školy rozhodla o spôsobe záverečného  hodnotenia žiakov jednotlivých vyučovacích predmetov nasledovne :

            I.stupeň:

            1.ročník :

            V prvom ročníku sa v čase mimoriadnej situácie priebežné aj záverečné hodnotenie bude realizovať formou slovného hodnotenia. (kliknite na viac)

            Neklasifikovať sa budú predmety Etická výchova a Náboženská výchova,

            záverečné hodnotenie : absolvoval/a

            2. – 4. ročník:

            Neklasifikovať sa budú predmety Etická výchova, Náboženská výchova, Výtvarná výchova, Hudobná výchova, Telesná výchova, Informatická výchova a Pracovné vyučovanie,  záverečné hodnotenie : absolvoval/a

             

            Všetky ostatné predmety na I. stupni sa budú hodnotiť slovne.

            Na slovné hodnotenie sa budú  používať tieto  stupne:

            Žiak/žiačka   dosiahol/dosiahla  :    veľmi dobré výsledky (VDV )

                                                                    dobré výsledky           ( DV )

                                                                    uspokojivé výsledky   ( UV )

             

            II.stupeň:

            5. – 9. ročník:

            Neklasifikovať sa budú predmety Občianska náuka v 6. a 7. ročníku, Etická výchova, Náboženská výchova, Výtvarná výchova, Hudobná výchova, Informatika, Cvičenia z matematiky, Technika, Telesná a športová výchova a Športová príprava,  - záverečné hodnotenie : absolvoval/a

            Všetky ostatné predmety na II. stupni sa budú hodnotiť slovne.

            Na slovné hodnotenie sa budú  používať tieto  stupne:

            Žiak/žiačka   dosiahol/dosiahla  :    veľmi dobré výsledky (VDV )

                                                                    dobré výsledky           ( DV )

                                                                    uspokojivé výsledky   ( UV )

            Neklasifikovať sa budú aj špecifické vyučovacie predmety, ktoré navštevujú integrovaní žiaci : Terapeuticko-korekčné cvičenia, Rozvíjanie špecifických funkcií, Komunikačné zručnosti,záverečné hodnotenie : absolvoval/a

            V čase mimoriadnej situácie je vo výnimočných prípadoch možné určiť pred postupom do vyššieho ročníka preskúšanie u tých žiakov 2. stupňa ZŠ, ktorí zo subjektívnych príčin neplnili požiadavky vyučovania na diaľku a dosiahli neuspokojivé výsledky za obdobie pred prerušením vyučovania.

            Preskúšanie je možné najskôr dva mesiace po obnovení vyučovania v školách alebo do 31.8.2020.

            O preskúšaní žiaka rozhoduje pedagogická rada.

            V čase mimoriadnej situácie žiaci druhého stupňa ZŠ, ktorí v 1. polroku dostali známku

            nedostatočnú z dvoch a viac predmetov alebo boli neklasifikovaní, môžu absolvovať

            komisionálne skúšky najneskôr do 31.8.2020.

             

             

             

             

    • Kontakty

      • Základná škola Radovana Kaufmana, Nádražná 955, Partizánske
      • +421 038 749 24 57
      • Nádražná 955, Partizánske 958 01 Slovakia
      • 36125661
      • 2021604563
      • Mgr. Benjamín Horváth Email: benjaminhorvathskola@gmail.com Telefón: 0918 890 642
      • Mgr. Miriam Valachová - zástupca pre primárne vzdelávanie ( 1,-4. roč.), zodpovedná osoba na preverovanie podnetov protispoločenskej činnosti. Email: mgrmiriamvalachova@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57 PaedDr. Silvia Kližanová, zástupca pre nižšie stredné vzdelávanie ( 5.- 9. roč.) Email: silviaklizanova12@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57
      • Mgr. Ľuboš Gajdoš Email: lgajdos@zoznam.sk
      • Mgr. Mariana Halúzková pevná linka školy: 0951 440 785 Email: haluzkovam67@gmail.com
      • Eva Gašparová Email: evickagasparova@gmail.com
      • Ľubomíra Preťová - vedúca ŠJ Telefón: 0911 494 547 Email: lubapreto@hotmail.com
      • Mgr. Lenka Le - vedúca ŠKD Email: cicmancovalen@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57
      • Erika Dovalová Telefón: +421 038 749 2457 Email: dovalovaerika@gmail.com
      • Ing. Zuzana Mozolová Telefón: +421 038 749 2457 Email: zuzanamozolova2022@gmail.com
      • Mgr. Benjamín Horváth Email: zodpovednaosobazsnadpe@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57
      • Mgr. Mária Púchovská Tel: 038 749 24 57 e-mail: psycholog.zsrkaufmana@gmail.com Konzultačné hodiny: - Pondelok 14:00 – 16:00 (okrem 1. prac. pondelku v mesiaci) - V iných dňoch po vzájomnej dohode rodiča (zákonného zástupcu) a psychológa
      • Každý pondelok od 14,00 - 16,00 hod.
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje