• Vyhodnotenie zberu papiera

          • V jarnom zbere sa nám podarilo spolu vyzbierať 14 361 kg papiera.  Zberom papiera sme zachránili 114 stromov. Najviac papiera priniesli žiaci 4.a triedy - 2511,6 kg.  Vecnou cenou sme ocenili jednotlivcov, ktorí priniesli 150 a viac kg papiera. /foto/. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do zberu. Vyhodnotenie_zberu_papiera_jar_2022.docx​​​​​​​

          • Hlasujte za náš projekt

          • Trenčiansky samosprávny kraj dal opäť možnosť čerpať finančné prostriedky z komunitných rozpočtov. O tento komunitný projekt požiadalo aj Občianske združenie pri Základnej škole Radovana Kaufmana a stačí len jeden krok k tomu, aby sa zrealizoval. Projekt nesie názov Zábavná chodba v Školskom klube detí. Cieľom projektu je zlepšenie estetizácie spoločnej chodby na poschodí v Školskom klube detí a to zriadením oddychového, tvorivo-relaxačného priestoru.  

            Chceme požiadať v mene Občianskeho združenia: pošlite svoj hlas a podporte projekt. Hlasuje sa nasledovne:

            Z jedného mobilu môžete poslať len jeden hlas. Hlasovanie je bezplatné. Preto požiadajte aj priateľov a známych o podporu. Len projekty, ktoré dostanú najviac hlasov budú môcť byť zrealizované.  Hlasovať môžete  do 30. mája 2022.

            Ukážme, že vieme spoločne podporiť dobrú myšlienku a prispieť k spoločnému dielu.

            Za Váš hlas vopred ďakujeme.

          • Slávik Slovenska

          • Naši slávici nesklamali. Konečne sa rozbehli súťaže a medzi nimi aj spevácka prehliadka talentov Slávik Slovenska. Do okresného kola postúpili traja žiaci, ktorí svojimi skvelými výkonmi vzorne reprezentovali našu školu vo všetkých troch kategóriách. Oliver Petráš z I.A obsadil krásne 3. miesto medzi najmladšími spevákmi, v druhej kategórii zabodoval Tomáš Hatala zo 6.b a potešil taktiež 3.miestom. Janke Vraňákovej, žiačke 9.b patrí čestné uznanie za ojedinelý spevácky výkon. Všetkým trom spevákom srdečne blahoželáme a držíme palce v ďalších súťažiach.

          • Druháci u hasičov

          • Dňa 04. mája si hasiči na celom Slovensku každoročne pripomínajú sviatok sv. Floriána – patróna hasičov. V tento deň, ale i počas celého mesiaca máj si príslušníci Hasičského a záchranného zboru pripravujú  pre deti, ale i širokú verejnosť viacero preventívno-výchovných aktivít, dni otvorených dverí a pod., aby im tak ukázali aspoň časť zo svojho náročného, ale krásneho povolania. Návšteva u hasičov v Partizánskom zaujala aj našich žiakov. Za zaujímavé ukážky a milý prístup sa im chceme poďakovať.

        • AKTUÁLNE USMERNENIE K BEZPEČNÉMU PROSTREDIU V ŠKOLÁCH
          • AKTUÁLNE USMERNENIE K BEZPEČNÉMU PROSTREDIU V ŠKOLÁCH

          • Na stránke MŠVVaŠ bolo zverejnené aktuálne Usmernenie k bezbečnému prostrediu v školách a školských zariadeniach počas pandémie ochorenia COVID 19 a mimoriadnej situácie,                                                              link tu:

            https://www.minedu.sk/data/att/23199.pdf

            Nové písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti rodič predloží triednemu učiteľovi v elektronickej (EDUPAGE , v časti Žiadosti / Vyhlásenia) alebo papierovej podobe pri nástupe do školy po každom prerušení dochádzky do školy  v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov).  

             

          • Lesná pedagogika Antonstál

          • Naši žiaci 4. ročníka absolvovali exkurziu lesnej pedagogiky v účelovom zariadení Lesov Slovenskej republiky Antonstál. Pre deti bolo v zariadení v Chránenej krajinnej oblasti Biele Karpaty neďaleko Nemšovej pripravených 12 stanovíšť lesnej pedagogiky s hrami, súťažami a náučným programom. Zamestnanci lesov SR pre žiakov pripravili úžasné aktivity, ktoré nám priniesli nové informácie, obohatili naše vedomosti a preverili naše schopnosti. Žiaci aj učitelia odchádzali domov plný dojmov a nezabudnuteľných zážitkov. Ďakujeme pánovi primátorovi Jozefovi Božikovi, že sme mohli absolvovať tento jedinečný projekt nášho mesta.

          • Výtvarná súťaž talent - umenie- kumšt

          • V 17. ročníku celoslovenskej výtvarnej súťaže talent - umenie - kumšt získala naša žiačka Karolína Kmeťová  z 9.b v kategórií dekoratívny predmet   hlavnú cenu.  Gratulujeme !

          • Štvrtáci v Uhrovci

          • Žiaci štvrtých ročníkov sa dňa 3.5. 2022 zúčastnili exkurzie v Uhrovci v rámci dotácií mesta Partizánske z Fondu na podporu tematického vzdelávania. Navštívili sme rodný dom Ľudovíta Štúra i Alexandra Dubčeka, kde si okrem izieb a miestnej školy, pozreli aj zaujímavý dokument o ich živote. V Uhroveckom múzeu si prezreli zaujímavé exponáty tamojších sklární, náradie, oblečenie i rôzne staré listiny a knihy z minulosti obce.

          • Florbal - postup do regionálneho kola

          • Náš tím v zložení Libor Benca, Jozef Ondrej Hanák, Milan Hubač, Michal Hudca, Andrej Krajčo, Jakub Ličko, Michal Mšáll, Ľuboš Petrus, Milan Pollák, Matthias Rončka, Šimon Šípoš, Tomáš Štepka postúpil do regionálneho kola, ktoré sa bude hrať 6.5. 2022 v Partizánskom v športovej hale.

          • Múzeum M. R. Štefánika v Košariskách a Mohyla na Bradle

          • „Lepšie raz vidieť ako stokrát počuť“.

            Toto známe   príslovie sa snažíme na našej škole čo najviac napĺňať, preto pravidelne organizujeme pre našich žiakov exkurzie a výlety.  Chceme, aby spoznávali významné miesta,  pamätihodnosti a krásy nášho Slovenska.

            Po období pandemických opatrení konečne môžu znova žiaci vycestovať za poznaním. Prví vycestovali naši siedmaci. Dňa 27. apríla navštívili  Múzeum M. R. Štefánika v Košariskách a Mohylu na Bradle. Dozvedeli sa mnoho zaujímavostí zo života nášho Najväčšieho Slováka, spoznali miesto, kde vyrastal, aj miesto jeho večného odpočinku. 

            Zároveň  chceme vyjadriť  poďakovanie mestskému zastupiteľstvu za dotáciu z Fondu na podporu tematického vzdelávania, ktorým mesto každoročne pravidelne podľa platného VZN podporuje exkurzie na školách.   

          • Upracme si mesto

          • O tom, že aj našim  žiakom  záleží na krásnom, čistom prostredí v  okolí našej školy, bez nečistôt a papierov sme sa presvedčili v minulom týždni. Chopili sme sa hrablí, vriec, lopát a ďalšieho náradia a vyčistili sme okolie našej školy a športového centra od papierov, napadaného  lístia, prerastených kríkov. Dňa 7. 4. sme sa zapojili aj do celomestskej  akcie  Upracme si mesto  a pomohli sme vyčistiť aj okolie kina, mestského múzea, mestskej knižnice aj Centra voľného času. Členovia  žiackej  školskej rady vyčistili aj okolie Pamätníka padlým v SNP pri Závodoch. Zistili sme, že pokiaľ sa chceme tešiť z pekného a čistého  okolia a zároveň pomôcť prírode,  musíme sa o to pričiniť vlastnou prácou a len vtedy si uvedomíme, aká je to potrebná a dôležitá  činnosť. Všetkým, ktorí aktívne prispeli svojou prácou vyjadrujeme poďakovanie. Pevne veríme, že z takého  čistého okolia  sa budeme môcť tešiť čo najdlhšie.   

          • Svetový deň ľudí s Downovým syndrómom

          • 21. marec Svetový deň ľudí s Downovým syndrómom. Aj naša škola vie, čo je to " byť iný." Aj naša škola vie, že to nie je ľahké. Aj naša škola citlivo načúva potrebám všetkých, ktorých svet vyzerá inak. Jedinečne, pestrofarebne, mnohokrát bohatšie a krajšie. Zapojili sme sa, pretože nám to nie je jedno, Všetci sme spojení a chceme si pomáhať.

             

             

             

          • Nie je nám to ľahostajné

          • Posledné dni sme obklopení veľkým množstvom informácií o vojne na Ukrajine. Nevieme, aký to je pocit nemať prístup k základným životným potrebám, utekať zo svojich príbytkov, nemať kontakt so svojimi blízkymi. Táto situácia však v nás môže vyvolávať pocity neistoty, ohrozenia, obavy, zmätenosť a strach. Nezáleží na tom, či sme dospelý alebo deti. Každý človek je iný a každého sa táto téma a situácia dotýka rozdielnou intenzitou. Preto je dôležité zaoberať sa našimi pocitmi a myšlienkami.

            Ponúkame Vám niekoľko rád, ako danú situáciu zvládnuť:

          •     Putovná výstava navštívila našu školu

          • Dňa 31. 1. sme slávnostne privítali na pôde našej školy putovnú výstavu venovanú Milanovi Rastislavovi Štefánikovi. Na slávnostnom otvorení výstavy vystúpil s úvodnou  básňou Andrej Krajčo, s príhovorom Tatiana Ranincová a piesňou nás potešili Jana Vraňáková a Lívia Rácová.

            Výstava vznikla pod záštitou Spoločnosti M. R. Štefánika na Slovensku, pána primátora a mestského zastupiteľstva. Počas nasledujúcich  týždňov sa môžete zoznámiť so základnými faktami aj so  zaujímavosťami zo života tejto významnej osobnosti našej histórie. A silu svojich vedomostí si v priebehu mesiaca máj môžete zmerať vo vedomostnej ale aj výtvarnej súťaži triednych kolektívov  v  rámci všetkých škôl v okrese.  

            Milí žiaci, máte jedinečnú možnosť bližšie spoznať významného človeka, ktorý sa podobne ako náš Radko Kaufman  nikdy nevzdával, statočne prekonával prekážky  a nikdy neprestával snívať.

        • Oznam pre rodičov
          • Oznam pre rodičov

          • Vážení rodičia,

            prevzatie antigénových testov bude prebiehať v  piatok 07.01.2022. Čas prevzatia testov /sada = 5 ks/ si s Vami individuálne dohodne triedny učiteľ.  Testy sú určené iba rodičom, ktorí si ich objednali. Doporučujeme rodičom otestovať dieťa tesne pred nástupom do školy. Po návrate do školy /10.01.2022 v pondelok ráno/  je potrebné predložiť triednemu učiteľovi  pisomne_vyhlasenie__o_bezpriznakovosti__31.01..docx​​​​​​​ /papierovou alebo elektronickou formou cez edupage/.

          • Participatívna škola – každý hlas rozhoduje

          • Aj v tomto kalendárnom roku sa naša škola vďaka Memorandu o spolupráci s mestom Partizánske prostredníctvom žiackej školskej rady zapojila do projektu „ Participatívna škola“. Do verejného hlasovania boli navrhnuté  tri projekty podľa návrhov žiakov a uznesenia žiackej školskej rady. Navrhované projekty boli zverejnené na nástenke ŽŠR.  V dňoch 25. – 26. novembra 2021 prebehlo verejné hlasovanie. Väčšina žiakov hlasovala za nákup florbalových  hokejok a príslušnej  výbavy  do športovej haly. Chceme týmto všetkým, ktorí sa pričinili o úspešnú realizáciu projektu poďakovať.

                                                                                                 

    • Kontakty

      • Základná škola Radovana Kaufmana, Nádražná 955, Partizánske
      • +421 038 749 24 57
      • Nádražná 955, Partizánske 958 01 Slovakia
      • 36125661
      • 2021604563
      • Mgr. Benjamín Horváth Email: benjaminhorvathskola@gmail.com Telefón: 0918 890 642
      • Mgr. Miriam Valachová - zástupca pre primárne vzdelávanie ( 1,-4. roč.), zodpovedná osoba na preverovanie podnetov protispoločenskej činnosti. Email: mgrmiriamvalachova@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57 PaedDr. Silvia Kližanová, zástupca pre nižšie stredné vzdelávanie ( 5.- 9. roč.) Email: silviaklizanova12@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57
      • Mgr. Ľuboš Gajdoš Email: lgajdos@zoznam.sk
      • Mgr. Mariana Halúzková pevná linka školy: 0951 440 785 Email: haluzkovam67@gmail.com
      • Eva Gašparová Email: evickagasparova@gmail.com
      • Ľubomíra Preťová - vedúca ŠJ Telefón: 0911 494 547 Email: lubapreto@hotmail.com
      • Mgr. Lenka Le - vedúca ŠKD Email: cicmancovalen@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57
      • Erika Dovalová Telefón: +421 038 749 2457 Email: dovalovaerika@gmail.com
      • Ing. Zuzana Mozolová Telefón: +421 038 749 2457 Email: zuzanamozolova2022@gmail.com
      • Mgr. Benjamín Horváth Email: zodpovednaosobazsnadpe@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57
      • Mgr. Mária Púchovská Tel: 038 749 24 57 e-mail: psycholog.zsrkaufmana@gmail.com Konzultačné hodiny: - Pondelok 14:00 – 16:00 (okrem 1. prac. pondelku v mesiaci) - V iných dňoch po vzájomnej dohode rodiča (zákonného zástupcu) a psychológa
      • Každý pondelok od 14,00 - 16,00 hod.
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje