• Pochôdzky Luciek

          • S dňom Lucie (13.12. ) sa v minulosti spájalo nespočetne veľa povier a s nimi zas veľa magických úkonov. Veľmi známymi sú pochôdzky Lucií/Luciek – postáv zahalených v bielom plátne s tvárou zaprášenou od múky, ktoré chodili ometať husacím pierkom kúty domácností. Lucky vymetali zlú energiu a zlých duchov. V prezlečení nerozorávali, aby ich nik nespoznal. V spolupráci so Žiackym školským parlamentom a koordinátorom výchovy k ľudským právam sme v rámci výchovy zameranej na posilňovanie úcty k vlastnej kultúre, jazyku a hodnotám zorganizovali Pochôdzky Luciek, aby sme našim žiakom túto tradíciu pripomenuli.                                                                                                       

        • OZNAM – ZMENA STRAVNÉHO OD 1.1.2023
          • OZNAM – ZMENA STRAVNÉHO OD 1.1.2023

          • Vážení rodičia!

            Na základe rozhodnutia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slov. republiky a Všeobecného záväzného nariadenie mesta Partizánske č.3/2022 , ktoré nadobúda účinnosť od  1.1.2023 sa  menia finančné pásma na nákup potravín  a režijné náklady v školskej jedálni.

            Touto cestou by som Vás chcela informovať, že naša školská jedáleň prechádza od 1.1.2023  do druhého finančného pásma.

            Žiaci 1.stupeň : obed 1,50 €   /   mliečna desiata 0,65 €

            Žiaci 2. stupeň : obed 1,70 €  /   mliečna desiata 0,70 €

            Režijné náklady na každého žiaka, ktorý aspoň raz za príslušný kalendárny mesiac odobral aspoň jedno jedlo (obed, desiata) : 6,00 €

            Režijné náklady na žiaka, ktorému sa poskytuje dotácia na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa podľa zákona č.544/2010 Z. z., ktorý aspoň raz za príslušný kalendárny mesiac odobral aspoň jedno jedlo (obed, desiata) : 2,00 €

            Doplatok žiakov, ktorí poberajú dotáciu podľa zákona 544/2010 na podporu výchovy k stravovacím návykom: 

            Žiaci 1.stupeň : obed 0,20 € 

            Žiaci 2. stupeň : obed 0,40 €

            Zároveň žiadam rodičov žiakov, ktorým sa poskytuje dotácia na podporu výchovy k stravovacím návykom ( pomoc v hmotnej núdzi), aby najneskôr do 5.1.2023  priniesli potvrdenie z ÚPSVaR . ÚSPVaR začne potvrdenia vydávať dňa 3.1.2023. Toto potvrdenie je potrebné priniesť do školskej jedálne osobne, odoslať  mailom na lubapreto@hotmail.com, alebo vhodiť do schránky pred školskou jedálňou.

            Rodičia, ktorí nepoberajú daňový bonus a chcú si uplatniť dotáciu na stravu zadarmo musia do 5.1.2023 vyplniť tlačivo Čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia. Toto tlačivo nájdete na stránke školy v časti DOKUMENTY .

            ZMENA TRVALÝ PRÍKAZ

            Žiadam rodičov , ktorí majú nastavenú platbu trvalým príkazom aby si túto platbu upravili od mesiaca december ( t.j. platba na január) nasledovne....


            Obed :
            Žiaci - ročník 1.-4........ 36 € ( 30 € obed + 6 € režijné náklady)
            Žiaci - ročník 5.-.9........ 40 € (34 € obed + 6 € režijné náklady)

            Obed + desiata:
            Žiaci - ročník 1.-4........ 49 € ( 30 € obed +  6 € réžia  + 13 € desiata)
            Žiaci - ročník 5.- 9........ 54 € (34 € obed + 6 € réžia + 14 € desiata)

            Cestne_vyhlasenie_od_01_01_2023.docx

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

          • Ak ste sa nejakou maličkosťou rozhodli pomôcť  a tak potešiť tých, ktorí nemajú toľko šťastia v živote odovzdajte darček pre seniorov najneskôr do 12.12.2022 pani učiteľke Vraňákovej, Zurabovovej alebo Gašparovičovej. Odmenou vám bude pocit, že ste prispeli k tomu aby sa niekto vďaka vám cítil lepšie.

          • Technická olympiáda

          • Dňa 24. 11. sa na našej škole uskutočnilo okresné kolo technickej olympiády. V kategórii A nás reprezentovali: ANDREJ  JEMALA a TOMÁŠ  ŠTEPKA z 9.B triedy. Preukázali veľa vedomostí v teoretickej časti a zručnosti počas  praktickej práce v dielni a obsadili krásne 2. miesto. V kategórii B nás reprezentoval JAKUB IŠTVÁN zo 7.B triedy, ktorý pri svojej premiére na olympiáde obsadil 5. miesto a získal veľa potrebných skúseností do ďalších rokov. Chlapcom blahoželáme a za vzornú reprezentáciu ďakujeme.

          • Privoňali sme k histórii...

          • To, ako sa kedysi žilo nielen v našom meste, sa tretiaci dozvedeli z expozície Mestského múzea. Návštevou nás sprevádzal pán Lacko, ktorý všetko ochotne vysvetľoval a vďaka nemu sme sa dozvedeli veľa kurióznych a zaujímavých informácií. Navštíviť toto múzeum bola určite dobrá voľba....

          • Zábavná chodba v Školskom klube detí

          • Školský klub detí pri Základnej školy Radovana Kaufmana sa na jar roka 2022 zapojil do projektu Trenčianskeho samosprávneho kraja s názvom: „Zábavná chodba v Školskom klube detí.“

            S malo dušičkou, no veľkou nádejou sme čakali, ako to celé nakoniec dopadne. Uspejeme? Neuspejeme? Bolo to vo hviezdach. Našťastie, máme skvelé deti, ktoré majú skvelých rodičov, kde sú skvelí zamestnanci, tí majú veľa skvelých známych a vďaka nim všetkým sme nakoniec uspeli. Našli si čas, poslali sms správy a podporili tak projekt, ktorý bol realizovaný vďaka Participatívnemu- komunitnému rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja. A čo sme to teda vlastne vyhrali? Vytvorili sme pre deti „Zábavnú chodbu v Školskom klube detí“ tvorivo – relaxačný priestor, kde si môžu deti spestriť deň, upevňovať sociálne vzťahy a zabaviť sa pri spoločenských hrách alebo pri čítaní nových knižiek. Podarilo sa! Deti sa dnes o to viac tešia na pobyt v Školskom klube detí, kde trávia podstatnú časť svojho dňa. Všetkým, ktorí ste projekt podporili, patrí jedno obrovitánske POĎAKOVANIE!

        • Informatická súťaž i Bobor
          • Informatická súťaž i Bobor

          • V roku 2004 založila prof. dr. Valentina Dagienė v Litve informatickú súťaž. Symbolom súťaže sa stal usilovný, inteligentný a čulý bobor. Súťaž sa v tomto školskom roku konala v 54 krajinách a zúčastnilo sa jej 124 574 súťažiacich. Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa. Úspešnými riešiteľmi z našej školy sú: Matúš Vindiš 4.b, Lukáš Hummel 5.b, Michal Vraňák 8.c, Alex Tran 8.c, René Kopečný 8.c, Eliška Lajchová 8.c, Matúš Gašpar 8.a, Samuel Kováč 8.c, Marko Polák 8.a . Gratulujeme.

          • Tretiaci v prírode

          • Tretiakov zlákala história. Krásne jesenné počasie vylákalo tretiakov do prírody a nie hocijakej. Vybrali sa na turistiku k Letohrádku Babylon, ktorý je opradený legendami z čias rodu Puškinovcov. Na vlastné oči si mohli prezrieť zrúcaninu, ktorú dala vybudovať v roku 1911 neter A.S.Puškina Natália Oldenburgová a taktiež navštívili neďaleký evanjelický kostolík, kde je hrobka rodiny Friesenhof. Pobyt vo farebnej jesennej prírode zaliatej slnkom a tiež zastávka v parku sa deťom veľmi páčila.

          • Upracme si mesto

          • Dňa 26. 10. sa konala v našom meste aktivita „Upracme si mesto“, do ktorej sa aktívne zapojili aj žiaci našej školy. Od opadaného lístia a odpadkov sme upratali nielen okolie našej školy, ale aj trávnik pred mestským múzeom, mestskou knižnicou a kinom, čím sme prispeli k tomu, aby naše mesto bolo čistejšie a krajšie.

          • Naši žiaci navštívili Múzeum aj Mohylu M. R. Štefánika

          • Dňa 25. 10. sa naši žiaci 9.A, 9.B a 8.A triedy zúčastnili exkurzie v Košariskách, kde si prezreli exponáty a dozvedeli sa mnoho zaujímavých informácií zo života Milana Rastislava Štefánika. Po prehliadke múzea  navštívili aj Bradlo. Mohyla M. R. Štefánika nás privítala krásnym jasným počasím a poskytla nám nádherné výhľady do okolia. Okolie aj samotný pamätník je úžasné miesto, ktoré by mal navštíviť každý. Exkurzia sa žiakom veľmi páčila.

          • Súťaž o najväčšie jablko

          • V tomto mesiaci sa žiaci na I. stupni zapojili do súťaže „ O najväčšie jablko“. Na 1. mieste sa umiestnilo jabĺčko, ktoré priniesol Ivan Zajac z III.B, 2. miesto obsadil Marko Bernát z III.A, na 3. mieste bolo jabĺčko Mateja Kretíka z I. B triedy. Pani učiteľka Kopečná a p. učiteľka Valachová, ktoré súťaž zorganizovali, ocenili tiež majiteľov desiatich najväčších jabĺk.

          • Tekvicové strašidlá

          • Súťažili sme aj v tvorivosti a tu sa v kreatívnej výzve uplatnili aj rodičia. Spolu s deťmi vyrábali úžasné tekvicové strašidlá a výrobky z prírodných materiálov. Drobnými cenami sme ocenili 20 najkrajších prác, ale veľká vďaka patrí všetkým, ktorí sa zapojili a pomohli nám skrášliť priestory našej školy. V takej peknej jesennej atmosfére nás učenie viac baví.

          • Šarkaniáda v ŠKD

          • Tak ako každé ročné obdobie má svoje čaro, tak aj jeseň. Opäť prišiel čas šarkanov. S pani vychovávateľkami sme si v školskom klube detí zorganizovali „Šarkaniádu“ – jedno z najobľúbenejších podujatí. Šarkanom prialo počasie a my sme sa tešili, naháňali a spoločne sme sa zabavili. Nebolo cieľom vyhrať, ale zapojiť fantáziu, kreativitu, či zručnosť. A v neposlednom rade aj príjemne stráviť voľný čas v školskom klube detí.

          • Lesná pedagogika Antonstál

          • Naši žiaci 4. ročníka absolvovali exkurziu lesnej pedagogiky v účelovom zariadení Lesov Slovenskej republiky Antonstál. Pre deti bolo v zariadení v Chránenej krajinnej oblasti Biele Karpaty neďaleko Nemšovej pripravených 12 stanovíšť lesnej pedagogiky s hrami, súťažami a náučným programom. Zamestnanci lesov SR pre žiakov pripravili úžasné aktivity, ktoré nám priniesli nové informácie, obohatili naše vedomosti a preverili naše schopnosti. Žiaci aj učitelia odchádzali domov plný dojmov a nezabudnuteľných zážitkov. Ďakujeme pánovi primátorovi Jozefovi Božikovi, že sme mohli absolvovať tento jedinečný projekt nášho mesta.

          • Máme z nich veľkú radosť 🙂

          • Pýtate sa, z koho? No z našich tretiakov, ktorí zase dokázali, že nielen písomky, alebo známky sú v živote dôležité. Najprv si pripravili štyri veľmi chutné pomazánky. V cvičnej kuchynke rozvoniavali vône rybičkovej, tvarohovej, cesnakovej a šunkovej. Chutili nie len im, ponúkli aj panie učiteľky a vzali aj do Domova sociálnych služieb, kam sa vybrali potom. No a tam ešte len začala poriadna " makačka." Chopili sa hrablí a poďho zametať listy! Niektorí trhali burinu, iní zase dávali všetko do vriec a to za účasti klientov, ktorí im ochotne pomáhali. Radosť na nich pozerať! Milá pani Žofka Duchovičová pripravila pre deti teplý čajík a ako odmenu si odniesli malé sladkosti. V triede dostali všetci obrovitánsku pochvalu.

        • Školské kolo technickej olympiády.
          • Školské kolo technickej olympiády.

          • Dňa 11.10. 2022 sa konalo na našej škole školské kolo technickej olympiády, do ktorého sa prihlásilo 12 statočných borcov. Všetci úspešne zvládli vedomostný online test. Na prvých miestach sa umiestnili:

             

             

            V kategórii A: 1. miesto: TOMÁŠ  ŠTEPKA ( 9.B)

                                     2. miesto: ANDREJ JEMALA (9.B)

                                     3. miesto: ŠIMON ŠÍPOŠ (9.B)

            V kategórii B: 1. miesto: JAKUB IŠTVÁN (7.B)

                                     2. miesto: DANIEL MAVRÁK (7.B)

                                     3. miesto:  TOBIAS KOSÍR (6.B)

            Všetkým blahoželáme.

            Veľa šťastia v okresnom kole prajeme Tomášovi, Andrejovi a Jakubovi.

          • Žiacka školská rada

          • V tomto školskom roku na našej škole bude pracovať žiacka školská rada zložená z členov, ktorých ste si hlasovaním zvolili: Vladimír Čangel (6.A), Michal Mšáll (8.B), Peter Omelka (7.C), Ľuboš Petrus (9.B), Alexandra Štangová (9.B), Sebastián Šušmák (8.B), Tobias Valach (8.A), Daniel Mavrák (7.B), Nicolas Opáth (9.A).

            Na prvom zasadnutí bola zvolená Rada ŽŠR v tomto zložení:

            predseda: Michal Mšáll

            podpredseda: Ľuboš Petrus

            nástenkári a hovorca: Alexandra Štangová, Vladimír Čangel,  Sebastián Šušmák.

            Bližšie informácie o poslaní a činnosti ŽŠR máte k dispozícii na webovej stránke školy a taktiež na nástenke pri učebni SJL.

            Novej žiackej rade prajeme v práci veľa tvorivosti a úspechov. 

    • Kontakty

      • Základná škola Radovana Kaufmana, Nádražná 955, Partizánske
      • +421 038 749 24 57
      • Nádražná 955, Partizánske 958 01 Slovakia
      • 36125661
      • 2021604563
      • Mgr. Benjamín Horváth Email: benjaminhorvathskola@gmail.com Telefón: 0918 890 642
      • Mgr. Miriam Valachová - zástupca pre primárne vzdelávanie ( 1,-4. roč.), zodpovedná osoba na preverovanie podnetov protispoločenskej činnosti. Email: mgrmiriamvalachova@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57 PaedDr. Silvia Kližanová, zástupca pre nižšie stredné vzdelávanie ( 5.- 9. roč.) Email: silviaklizanova12@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57
      • Mgr. Ľuboš Gajdoš Email: lgajdos@zoznam.sk
      • Mgr. Mariana Halúzková pevná linka školy: 0951 440 785 Email: haluzkovam67@gmail.com
      • Eva Gašparová Email: evickagasparova@gmail.com
      • Ľubomíra Preťová - vedúca ŠJ Telefón: 0911 494 547 Email: lubapreto@hotmail.com
      • Mgr. Lenka Le - vedúca ŠKD Email: cicmancovalen@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57
      • Erika Dovalová Telefón: +421 038 749 2457 Email: dovalovaerika@gmail.com
      • Ing. Zuzana Mozolová Telefón: +421 038 749 2457 Email: zuzanamozolova2022@gmail.com
      • Mgr. Benjamín Horváth Email: zodpovednaosobazsnadpe@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57
      • Mgr. Mária Púchovská Tel: 038 749 24 57 e-mail: psycholog.zsrkaufmana@gmail.com Konzultačné hodiny: - Pondelok 14:00 – 16:00 (okrem 1. prac. pondelku v mesiaci) - V iných dňoch po vzájomnej dohode rodiča (zákonného zástupcu) a psychológa
      • Každý pondelok od 14,00 - 16,00 hod.
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje