• Malí a veľkí hasiči

          • Naša škola pravidelne pre svojich žiakov pripravuje každoročne bohatú ponuku záujmových útvarov, v ktorých naši zverenci môžu zmyslupne tráviť svoj voľný čas. Ale toto tu ešte nebolo! Prvýkrát sa otvorili brány aj  Hasičského krúžku, a to pod vedením pani učiteľky Mgr. Lenky Balúchovej. Poviete si, žena a hasička? Netradičná no zároveň šarmantná kombinácia, ktorá ako vidíte, výborne zafungovala, a to aj a vďaka obetavej spolupráci s DHZ Partizánske. Naši žiaci prejavili o tento krúžok veľký záujem, čomu sa veľmi tešíme. Na poslednom stretnutí si spoločne pripravili príjemné prekvapenie pre svojich „krúžkarov“ v podobe reálnej návštevy skutočného moderného hasičského auta Iveca Daily s plným vybavením. Nielen sedenie v tomto peknom autíčku, ale najmä prospešné náučné aktivity, ktoré si všetci kompetentní zodpovedne pripravili pre svojich malých obdivovateľov sa stretli s veľkým nadšením. Aj takýmto spôsobom budujeme v našich žiakoch zmysel pre spoluprácu, ochranu zdravia i majetku a vedieme ich k zodpovednému správaniu. Ako vidieť, nielen žiaci boli nadšení z tejto milej akcie, ale pozitívna spätná väzba v nadšených tvárach detí, bola tou najväčšou odmenou aj pre prítomných dobrovoľníkov. Ďakujeme aj my členom DHZ Partizánske a pani učiteľke za nadšenie, ktoré zdieľame z ich práce všetci, ale zároveň pevne veríme, že „hasiť“ nebudeme musieť nikdy nielen oheň, ale ani žiadne vážne školské problémy. Dúfame však, že aj vďaka takýmto aktivitám raz členovia krúžku rozšíria rady hasičov – našich strážnych anjelov bez krídel...

             

          • Voľby dopadli úspešne!

          • V tomto školskom roku na našej škole bude pracovať žiacky parlament zložený zo žiakov, ktorých ste si hlasovaním zvolili: Vladimír Čangel (7.A), Michal Mšáll (9.B), Peter Omelka (8.C), Eliška Lajchová (9.C), Michal Vraňák ( 9.C) Sebastian Šušmák ( 9.B), Jakub Vlčko (5.B),  Daniel Mavrák (8.B), Ema Gašparová ( 7.C). Zvolenému poradnému tímu zo strany žiakov srdečne blahoželáme, vidieť, že už teraz majú plné ruky práce : ) a určite aj plné hlavy výborných tvorivých nápadov, ktoré budú prospešné pre nás všetkých!Veď aj o tom je naša školská hymna - Nikdy neprestávaj snívať sny!

          • Šiestaci v Múzeu praveku

          • Aj v tomto školskom roku sme podľa hesla: „Raz vidieť je viac ako stokrát počuť“, rozbalili balíček s exkurziami. Žiaci 6. ročníkov sa dozvedeli, ako to vyzeralo v období, keď v  našom regióne žil človek neandertálsky, mamuty, šabľozubé tigre a  vládla tu doba ľadová.

            Navštívili sme Múzeum praveku pri Prepoštskej jaskyni v Bojniciach, kde sa naši žiaci po prezretí expozície mohli v pravekých dielňach aj zahrať  a  šamanským tancom si vyprosiť napríklad pekné slnečné počasie, ktoré nás sprevádzalo aj počas vychádzky okolo Bojnického zámku. Alebo lepšie známky? No, uvidíme... 

            Exkurzia bola zaujímavá aj poučná.

          • Štvrtáci v Uhrovci

          • Vďaka finančnej podpore mesta Partizánske sa mohli naši štvrtáci aj tento rok dozvedieť veľa zaujímavých informácií z našich dejín. A to nie iba z kníh... Vybrali sme sa spoločne navštíviť rodný dom Ľudovíta Štúra a Alexandra Dubčeka do neďalekého Uhrovca. Septembrové slniečko nám prialo a našou exkurziou nás sprevádzali milé pani sprievodkyne, ktoré nám porozprávali o tom, ako sa kedysi ľuďom žilo. Svedectvo o tejto dobe aj dnes dávajú rôzne predmety, obrázky, zachované stroje, výrobky, ktoré si naši žiaci so záujmom prezreli nielen v rodnom dome, ale aj v múzeu a získali tak obraz o dobe, ktorú nemohli zažiť „na vlastnej koži“. Je dôležité, aby si aj deti v tomto veku postupne uvedomovali, že za to, ako sa nám dnes slobodne žije, už v minulosti bojovali mnohé významné osobnosti. Ľudovít Štúr a Alexander Dubček určite medzi ne patria. Ďakujeme za túto možnosť zážitkového vzdelávania našich žiakov!

             

          • Milý sladký pozdrav z ŠKD

          • Naša škola žije aj po vyučovaní, a to úžasnými a originálnymi aktivitami v ŠKD! Deň čokolády nám pripomenulo netradičným a ručne robeným pozdravom toto úchvatné "kinder surprise komando" pod vedením pani vedúcej ŠKD Mgr. Lenky Le. Zo srdca ďakujeme za milé prekvapenie, ktoré nás potešilo nielen na jazyku, ale aj v srdci. A čo dodať na záver, keď je už ten deň čokolády? Snáď postačí aj "čokoládová myšlienka" - Silný človek sa pozná tak, že rozlomí tabuľku čokolády na dva kusy a potom zje len jeden. Krásny slnečný a čokoládový deň pre všetkých prajeme spoločne!

          • Naši skvelí žiaci nedali nikomu šancu...

          • ...a v bežeckej súťaži Večerný beh Partizánskekat. D14 získali všetky tri pódiové umiestnenia! Aj takto fantasticky reprezentujú naši športovci svoju školu i počas voľného času. 1. miesto patrilo zaslúžene Michalovi Vraňákovi - žiakovi 9.C, 2. miesto získal vždy odhodlaný a veľký bojovník Nikolas Turček z 8.B (všimnite si všetci tú ruku v sadre – veľký rešpekt Nikolas) a 3. miesto patrilo Danielovi Mavrákovi - tiež z 8.B. Chlapci, všetci srdečne blahoželáme a sme na Vás veľmi hrdí! Ďakujeme, že Radkov odkaz – Nikdy to nevzdávaj – ste naplnili i napriek zdravotným problémom a silnej konkurencii víťazne „do bodky“.

        • Oznam ŠKD
          • Oznam ŠKD

          • Dňa 04. 09. 2023 (pondelok) bude ŠKD v prevádzke od 5:30 –  do 14:00 hod.

             

            Od 05. 09. 2023 (utorok) bude ŠKD v prevádzke od 5:30 – 8:00 hod. a po vyučovaní do 16:00 hod.

             

             

            Poplatok v šk. roku 2023/2024

             

            Poplatok ŠKD je vo výške 10 €/mesiac. Na začiatku šk. roka 2023/2024 sa platia 2 mesiace v septembri (september, október). Príspevok sa uhrádza do 10. dňa príslušného kalendárneho mesiaca.  Príspevok sa platí nezávisle od počtu dní, ktoré dieťa strávi v ŠKD. Ak zákonný zástupca odhlási dieťa zo ŠKD v priebehu mesiaca, nemá nárok na vrátenie poplatku.

             

            Spôsob úhrady za pobyt dieťaťa v ŠKD sa uskutoční formou prevodu na účet:

             

            SK 39 0200 0000 0016 9877 9451 a do správy  sa uvedie  meno žiaka, trieda

             

            Pokiaľ zákonný zástupca dieťaťa neuhradí stanovený príspevok za pobyt dieťaťa v ŠKD a boli použité všetky primerané spôsoby na zabezpečenie úhrady, rozhodne vedenie školy a ŠKD o vyradení dieťaťa z klubu.

             

            Poplatok je možné uhradiť aj za viac mesiacov. Z dôvodu ročného zúčtovania v ZŠ je možné platiť september – december v sume 40 € a január – jún v sume 60 €.

             

             

          • Škola v prírode Tesáre

          • Vynikajúci pobyt v prírode majú za sebou štvrtáci a tretiaci a čuduj sa svete- úplne bez mobilných telefónov. Ako je to možné? Jednoducho sa na tom dohodli rodičia s pani učiteľkami. Tie im pripravili v Tesároch naozaj pestrý program a nikto sa nemal príležitosť nudiť. Bohato vybavený areál im ponúkol možnosti rôzneho športového vyžitia, čo aj využili. Zahrali si futbal či  prehadzovanú, venovali sa mnohým súťažiam a dokonca si aj zaplávali. Bol to týždeň prechádzok v prírode, ochutnali zdravú "vajcovku" z prameňa, peši navštívili zvieratá na Bojnej a absolvovali mnoho súťaží. Každý večer sa zabávali v spoločenskej miestnosti, kde tancovali, súťažili a deň pred odchodom si opekali. Vyzdvihnúť treba vynikajúcu kuchyňu s chutnými jedlami, ktoré pre všetkých varili pani kuchárky a dostali aj diplom.  Pre niektorých to bol celkom prvý výlet mimo domova, ale clivé chvíľky vždy s pomocou milých pani učiteliek rýchlo zažehnali. Cestou domov si prezreli zrúcaninu Topoľčianskeho hradu a potom sa už s úsmevom a radosťou vrhli do náručia svojich rodičov. Celý pobyt si všetci užili a spomienky im nikto nevezme. 

          • Memoriál R. Jašíka - výtvarná súťaž

          • Vyhodnotenie výtvarnej súťaže Memoriál Rudolfa Jašíka - 1. miesto - Ema Gašparová( 6.c), 2.m.- Nela Baliová (6.a), 3. miesto - Veronika Magátová (8.a).Literárna časť - 2. m. - Mário Laluch (8.c)

          • BIBLIA OČAMI DETÍ

          • Nicolas OPÁTH z 9.A vo výtvarnej súťaži BIBLIA OČAMI DETÍ v krajskom - diecéznom kole vo svojej kategórií získal prvé miesto so svojou prácou s názvom "Dokončenie stavby múrov". Blahoželáme!

          • Deviataci v Múzeu SNP v Banskej Bystrici

          • Nikdy nezabúdajme uctiť si pamiatku na tých, ktorí padli za našu slobodu a vážme si ich odkaz.

            Pod týmto heslom si žiaci deviateho ročníka prezreli náš najvýznamnejší pamätník a múzeum venovaný obdobiu  prvej  aj druhej  svetovej vojny a Slovenskému  národnému  povstaniu.

            Chceme vyjadriť poďakovanie pánovi primátorovi a mestskému zastupiteľstvu, ktorí prostredníctvom Fondu na podporu tematického vzdelávania umožňujú všetkým žiakom navštíviť mnohé pamätné miesta našej histórie a spoznať  obdobia, ktoré sú zvlášť dôležité pre náš národ a štát.

          • Cisárove nové šaty

          • Žiaci prvého stupňa navštívili divadelné predstavenie v Nitre. Herci deti aj pani učiteľky aktívne zapájali do predstavenia. Nebola to však len jedna rozprávka od najznámejšieho spisovateľa  Hansa Christiana Andersena, ale deti sa ocitli aj v ďalších známych rozprávkach - Dievčatko so zápalkami, Snehová kráľovná... V závere deti ocenili hercov búrlivým potleskom.

          • Naše prváčky v Teleráne

          • Naše tri prváčky Livika, Vikinka a Lilka spolupracujú s HOPI a HUDOBNÍČKOM (súrodenci Jana Gáherová a Juraj Gáher). Majú za sebou natáčanie videoklipu o planétach a v utorok 16.5.2023 ich sprevádzali v Teleráne, kde živý vstup spríjemnili tancom.

          • Žiaci ôsmeho ročníka ZŠ Radovana Kaufmana na pamätných miestach našej histórie

          •        Vďaka Memorandu, ktoré podpísal pán primátor Jozef Božík za  mesto Partizánske a pán  predseda Matice Slovenskej  Marián Gešper  naši žiaci navštívili  dňa 15. mája 2023  miesta, na ktorých sa tvorila  naša národná ale aj štátna história.

                  Navštívili sme priestory  Matice slovenskej, počas pútavej prezentácie a prednášky si žiaci  rozšírili  vedomosti o období národného obrodenia, o období memorandových 60 – tych rokov, o vzniku ale aj súčasnosti a budúcnosti našej celonárodnej inštitúcie Matice slovenskej. Tí najpozornejší boli odmenení knižným darčekom za správne zodpovedané otázky. Na pamiatku si všetci žiaci odniesli najnovšiu knižnú  publikáciu venovanú dvestoročnici štúrovskej generácie. Nazreli sme dokonca do archívu a ďalších priestorov Matice slovenskej.

                  Kvalifikovaní a veľmi milí a ochotní sprievodcovia – pracovníci  Matice slovenskej nás sprevádzali aj počas náučnej prechádzky po Martine.  Zastavili sme sa pri budove prvého slovenského gymnázia, na Memorandovom námestí, pri historickej prvej budove Matice slovenskej, navštívili sme aj Národný cintorín – miesto posledného odpočinku mnohých  významných osobností slovenskej literatúry, hudby aj umenia.  Veľmi zaujímavá bola prehliadka Domu Jozefa Cígera Hronského, nášho významného spisovateľa, maliara, redaktora, správcu MS a zakladateľa Slovenskej národnej knižnice.

                 Za realizáciu tejto exkurzie a možnosť zažiť a spoznať tieto pamätné miesta našej histórie chceme úprimne poďakovať pánovi primátorovi a mestu Partizánske.

          • Žiaci ôsmeho ročníka ZŠ R. Kaufmana na pamätných miestach v Uhrovci.

          • Na hodinách dejepisu a slovenského jazyka spoznávame mnoho významných osobností našich dejín. No máme to šťastie, že dve najvýznamnejšie z nich sa narodili a pôsobili blízko nášho mesta, v neďalekej obci Uhrovec.

            Dňa 10. mája sme  navštívili  rodný dom Ľ. Štúra a Alexandra Dubčeka. Dozvedeli sme sa mnoho zaujímavostí z ich života. Všetko, čomu sa venoval,  o čo sa snažili a čomu verili nás povzbudili k hrdosti na svoj národ, na jeho minulosť a naplnili nás nádejou aj do budúcnosti.

            Navštívili sme aj uhrovské múzeum, kde sme sa dozvedeli o živote a práci šikovných sklárskych majstrov v minulosti aj o bojoch počas 1. aj 2. svetovej vojny.

            Exkurziu sme nemohli zakončiť inak, ako návštevou Pamätníka SNP – Mohyly na Jankovom vŕšku, ktorý vzdáva hold a česť hrdinom druhej svetovej vojny, účastníkom a obetiam Slovenského národného povstania. Bola to oblasť veľkých bojov partizánskej skupiny Jána Žižku, ktorá bránila tento kraj pred postupom nacistických armád a ku ktorej patril v mladosti aj Alexander Dubček.

            V závere chceme vyjadriť poďakovanie pánovi primátorovi a mestu Partizánske, za to, že podporujú aktivity tematického vzdelávania, za podpísanie VZN o tematickom vzdelávaní, ktoré   prostredníctvom Fondu  finančne zabezpečuje takéto exkurzie na významné  pamätné miesta našich dejín.  

    • Kontakty

      • Základná škola Radovana Kaufmana, Nádražná 955, Partizánske
      • +421 038 749 24 57
      • Nádražná 955, Partizánske 958 01 Slovakia
      • 36125661
      • 2021604563
      • Mgr. Benjamín Horváth Email: benjaminhorvathskola@gmail.com Telefón: 0918 890 642
      • Mgr. Miriam Valachová - zástupca pre primárne vzdelávanie ( 1,-4. roč.), zodpovedná osoba na preverovanie podnetov protispoločenskej činnosti. Email: mgrmiriamvalachova@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57 PaedDr. Silvia Kližanová, zástupca pre nižšie stredné vzdelávanie ( 5.- 9. roč.) Email: silviaklizanova12@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57
      • Mgr. Ľuboš Gajdoš Email: lgajdos@zoznam.sk
      • Mgr. Mariana Halúzková pevná linka školy: 0951 440 785 Email: haluzkovam67@gmail.com
      • Eva Gašparová Email: evickagasparova@gmail.com
      • Ľubomíra Preťová - vedúca ŠJ Telefón: 0911 494 547 Email: lubapreto@hotmail.com
      • Mgr. Lenka Le - vedúca ŠKD Email: cicmancovalen@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57
      • Erika Dovalová Telefón: +421 038 749 2457 Email: dovalovaerika@gmail.com
      • Ing. Zuzana Mozolová Telefón: +421 038 749 2457 Email: zuzanamozolova2022@gmail.com
      • Mgr. Benjamín Horváth Email: zodpovednaosobazsnadpe@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57
      • Mgr. Mária Púchovská Tel: 038 749 24 57 e-mail: psycholog.zsrkaufmana@gmail.com Konzultačné hodiny: - Pondelok 14:00 – 16:00 (okrem 1. prac. pondelku v mesiaci) - V iných dňoch po vzájomnej dohode rodiča (zákonného zástupcu) a psychológa
      • Každý pondelok od 14,00 - 16,00 hod.
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje