• Konzultácie s odborníčkami

          • Vážení rodičia a zákonní zástupcovia žiakov, oznamujeme Vám, že každú stredu máte možnosť konzultácií so školskou psychologičkou Mgr. Máriou Púchovskou a so špeciálnou pedagogičkou Mgr. Marianou Halúzkovou, a to v čase od 14:00 – 16:00 hod. Veríme, že Vás naša ponuka oslovila a využijete možnosť konzultácií výchovno-vzdelávacích výsledkov Vašich detí aj s našimi odborníčkami. Ponuka platí pre všetkých, nielen pre rodičov a zákonných zástupcov žiakov so ŠVVP.

        • Valentínsky karneval
          • Valentínsky karneval

          • Milí žiaci 1. a 2. stupňa, máte chuť byť aspoň na chvíľu „v koži“ niekoho iného?

            Ak áno, práve pre Vás všetkých je tu aj tento rok náš Valentínsky karneval!

             

            Kde? V školskej jedálni v Základnej škole Radovana Kaufmana
            Kedy? 12. 02. 2024
            O koľkej? od 15:00 – 17:00 hod.
            Čo všetko na Vás čaká? Prehliadka masiek, súťaže, hry, hudba, tanec a veľa zábavy

            Podmienka účasti: Žiaci zaujímavé masky a chuť zabávať sa!

                                                                                     Rodičia chuť povzbudzovať a smiať sa :-!

             

            Nezabúdajte, že počas karnevalu nič nie je nemožné,

            preto ukážte naplno svoju tvorivosť a kreativitu!

            Tešíme sa na všetkých!!!

        • Prípravné kurzy pre záujemcov o štúdium
          • Prípravné kurzy pre záujemcov o štúdium

          • Gymnázium Partizánske ponúka záujemcom o štúdium prípravné kurzy z predmetov, z ktorých sa vykonávajú prijímacie skúšky (matematika, slovenský jazyk a literatúra). Kurzy sú spoplatnené. Nižšie uvedené termíny sa môžu upraviť podľa počtu prihlásených. Bližšie informácie nájdete TU

          • Školský klub detí

          • Počas prvého polroka v školskom klube sa deti venovali rôznym športovým a tvorivým aktivitám ako je hačkovanie, zažehlovanie korálok, výroba náramkov, výroba darčekov pre starkách do domova dôchodcov, púšťanie šarkanov, stavanie Lega a Sevy, tancovanie, nacvičovanie koledovania a iné aktivity. Navštívili nás aj hokejoví tréneri, ktorí s deťmi strávili športové popoludnie v októbri. Zapojili sme sa do projektu Vianočná pošta a chlapci z ŠKD sa zúčastnili turnaja v dáme. Tešíme sa na ďalší polrok v našom školskom klube detí.

          • Koľko lásky sa zmestí do škatuľky od topánok

          • 🎄 Vianoce sú najkrajším sviatkom v roku, ale aj symbolom dobročinnosti. Nemocnica Penta Hospitals Partizánske sa môže pochváliť už tradičnou zbierkou s názvom "Koľko lásky sa zmestí do škatuľky od topánok". Aj tento rok naši žiaci mysleli na pacientov v nemocnici a vyzbierali pre nich milé darčeky, vyrobili pozdravy a za prítomnosti našich dobrovoľníčok potom rozdali na jednotlivých oddeleniach. 👏Pacientom spríjemnili chvíle svojou prítomnosťou, láskavým slovom, vyslovenými prianiami. Navštívení ľudia boli vďační a dojatí. Sme veľmi radi, že sa z tejto milej zbierky stala krásna tradícia, ktorá je nádherným spestrením prichádzajúcich sviatkov 💛. Ďakujeme pani učiteľkám Mgr. Zuzane Krúpovej a pani učiteľke Mgr. Karin Staňovej, ktoré aj tento rok prevzali záštitu nad touto zbierkou v našej škole. Zároveň ďakujeme aj našim poslom dobra  z radu žiakov, a to Alexandre Mentelovej a Denise Dolníkovej zo 7.A, ktorých milé slová a úsmevy boli určite tým najkrajším prekvapením.

          • Zlatá Janského plaketa v rukách našej zlatej kolegyne Janky

          •  

             

            V živote človeka sa vyskytne mnoho chvíľ, okolností, pohnútok, ktoré vedú k šľachetným rozhodnutiam, činom. Jedným z tých najšľachetnejších je darovanie ľudskej krvi - najvzácnejšej tekutiny. Za každým darovaním krvi sa skrýva bezbrehá ochota pomôcť iným - núdznym, ktorí sú v ohrození života. Keď sa však takéto rozhodnutie opakuje, ba stáva sa aj životným krédom a človek ochotne daruje svoju krv opakovane s vedomím nezištnej pomoci, je to veľká vzácnosť a skutočne obdivuhodné! A takéhoto vzácneho a výnimočného človeka máme aj v našom školskom kolektíve. Naša milá kolegyňa Mgr. Janka Artamonovová bola ocenená Zlatou Janského plaketou za bezpríspevkové darcovstvo krvi. Toto drobné a energické žieňa má úsmev a pozitívnu energiu pre každého, takže .jej krv sa určite = živá voda - presne ako v rozprávke. Janka, sme na Teba hrdí a máme Ťa radi! Najkrajšie na tom všetkom je skutočnosť, že toto nerobíš pre svoju slávu a obdiv, ale v skrytosti. Veríme, že nám túto miestnu "medializáciu" odpustíš, ale je to len symbolické a morálne poďakovanie. Vieme, že najväčším darom je pre Teba pocit v srdci, že Tvoja krv opäť a znova zachránila to najvzácnejšie - ľudský život!

          • Návšteva "luciek"

          • Od Lucie do Vianoc, každá noc má svoju moc...Aj tento rok našu školu navštívili Lucie. Postavy v bielom ometali naše triedy nie od pavučín a prachu, ale symbolicky od všetkých zlých síl, ktoré môžu škodiť ľuďom. Takže už nás všetkých čakajú iba šťastné a optimistické dni, my tomu veríme...Ďakujeme "luckám" i pani učiteľke Mgr. Kataríne Gašparovičovej, že aj takouto milou tradíciou nám pripomínajú každoročne ľudové zvyky i mystiku našich predkov.

          • Piataci na potulkách časom

          • „Dejiny sú svedkami času, svetlom pravdy, živou pamäťou, učiteľkou života a poslom minulosti.“

            V duchu tejto životnej múdrosti boli žiaci piateho ročníka  dňa 08. 12. spoznávať našu históriu priamo pri prameni  poznania, pamäti a času.

            Navštívili Štátny archív v Topoľčanoch, spoznali prácu archivárov, priestory archívu a najvzácnejšie písomné pramene nášho regiónu, ktorým bol aj krásny kráľovský  armáles zo 17. storočia.

            V Tríbečskom múzeu spoznali prírodu stredného Ponitria a obdivovali expozície tých najkrajších vianočných betlehemov, ručne vyrábaných zručnými remeselníkmi  a expozíciu vzácnych historických hodín.

            Exkurzia bola poučná a zaujímavá.  

          • Láska vyčarovala úsmev na tvárach obdarovaných!

          • Ako sa dá chytiť láska? Uchopiť asi nijako, ale dá sa vyjadriť mnohými spôsobmi. Jedným z nich je aj veľmi pekná aktivita, s ktorou prišli dve naše kolegyne. Obe pracujú ako dobrovoľníčky v miestnej nemocnici. Mgr. Zuzana Krúpová a Karin Staňová aj tento rok venovali svoj čas baleniu krabičiek lásky, ktoré boli naplnené rôznymi drobnosťami, čajíkmi, teplými rukavicami, ponožkami, sviečkami, čokoládami a inými maličkosťami. Maličkosti, ktoré vyčarovali úsmev na tvárach obdarovaných a rozžiarili dušu všetkých, ktorí v nemocnici zápasia s chorobou. ĎAKUJEME, kolegyne! ALE PREDOVŠETKÝM ĎAKUJEME VÁM, milí žiaci, milí rodičia, ktorí ste sa zapojili svojou troškou súcitu, ochoty a dali ste do škatuľky "lásku" v podobe milých darčekov. Urobili ste výnimočný skutok, ktorým ste opäť dokázali, že máte srdce na správnom mieste. Aj vďaka Vám je okolo nás viac lásky, dobra a radosti, a to nielen počas Vianoc.

          • OZNAM

          • Dňa 12. 12. 2023 o 16:00 hod. v klubovni školy sa uskutoční rodičovské združenie pre zákonných zástupcov žiakov z 9.A, 9.C, 8.A, 8.B, 8.C - ktorí sú prihlásení na lyžiarsky výcvik. RZ bude v zastúpení Mgr. M. Nechalovej a Mgr. M. Fraňa. Obaja pedagógovia Vám dajú príslušné pokyny k povinnej výbave žiakov, budú Vás informovať o priebehu naplánovaného lyžiarskeho výcviku. Z tohto dôvodu je Vaša účasť potrebná, tešíme sa na stretnutie s Vami.

          • Školské kolo dejepisnej olympiády

          • Dňa 06. 12. 2023 sa  konalo školské kolo Dejepisnej olympiády, ktorej sa zúčastnilo 10 žiakov v 4 kategóriách. 

            Kategória C: 1. miesto MARCEL DÚBRAVSKÝ (9.C) 2. miesto RENÉ KOPEČNÝ (9.C) 3. miesto ALEX TRAN (9.C) 

            Kategória D: 1. miesto TOMÁŠ HATALA (8.B) 2. miesto DANIEL MAVRÁK 

            Kategória E: 1. miesto NELA JANČOVIČOVÁ (7.C) 2.miesto TOMÁŠ NEDAS (7.A) 3.miesto EMA GAŠPAROVÁ (7.C)

            Kategória F: 1. miesto JAKUB ČMIKO (6.B) 2. miesto ŠIMON PODMANICKÝ (6.B) 

            ŽIACI NA PRVOM A DRUHOM MIESTE POSTUPUJÚ DO OKRESNÉHO KOLA. Žiakov v kategóriách C a F pripravovala Mgr. Z. Vraňáková, žiakov v kategórii D a E pripravovali Mgr. M. Vidová a Mgr. K. Gašparovičová.🙂 Všetkým srdečne blahoželáme a držíme päste do okresného kola 🙂!

          • Aby nám mal kto spievať...

          • Naše školské átrium je síce prikryté bielou perinou, no nespí...aj v tomto obstavanom kúsku živej zelene to skutočne žije i teraz. Príroda je totiž veľká čarodejka a naše dva mocné a zdravé centrálne stromy neslúžia len ako "detský kútik" pre roztopašné veveričky, ale sú domovom aj pre naše spevavce. Aby nám mal kto na jar spievať, pribudlo do átria nové kŕmidlo, ktoré si hneď obľúbili roztomilé sýkorky, ale aj ich šéf - statný čierny drozd.To nie je však to podstatné! Čo dojíma naozaj, nie sú len vďačné hladné vtáčatá, ale pozorné a empatické deti. A takou je aj naša Miška Poráziková - žiačka 6.B, ktorá si nielen všimla nový "vtáčí bufet", ale so svojím milým dedkom - pánom Ottom Porázikom,  vyrobili ďalšie kŕmidlo, ktoré je nielen remeselne veľmi pekné, ale vďaka asfaltovemu šindlu aj suchým útočiskom v nečase pre mnohé vtáčatká. Konanie našej žiačky Mišky je dôkazom toho, že ENV nie je len prierezovou témou na papieri, ale skutočne aj vďaka žiakom, akým je ona sama, je naša škola zelenou školou aj v realite. Veríme, že jej počin bude inšpiráciou aj pre iných žiakov a na jar bude naše školské átrium spievať opäť ako jedna veľká živá koncertná sála. Nezabúdajme preto počas týchto sviatkov ani na našich zvieracích kamarátov...

          • Mikulášska dáma

          • Aj dosková hra Dáma je považovaná za strategickú hru, pri ktorej nestačí iba tak hocijako posúvať figúrky, ale najmä premýšľať a vnímať svojich spoluhráčov. Milé podujatie k sv. Mikulášovi nebolo iba súčasťou našej školy, ale rovnako štedro a aj zábavne k tomuto sviatku pristúpili aj naši priatelia zo ZŠ Malinovského. Štvorica súťaživých žiačikov pod vedením pani vychovávateľky Ing. Janky Chrenkovej vzorne reprezentovali našu školu, ba žiak Marek Mojžiš zo 4.A získal aj krásne 2. miesto a gratuláciu od samotnej pani riaditeľky školy. A aká by však bola Mikluášska dáma bez jej menovca - sv. Mikuláša? Naši žiaci boli tak obdarovaní včera až 2x, a to aj v partnerskej škole. Darom pre tú našu však bolo krásne umiestnenie i samotný záujem žiakov o reprezentáciu svojej školy. 

          • Beseda pre rodičov so školskou psychologičkou pre 1. stupeň

          •                                                         Milí rodičia, pozývame Vás na stretnutie

            so školskou psychologičkou Mgr. M. Púchovskou

            13. decembra 2023

            na tému:

            Učenie a motivácia

            v ZŠ - R.Kaufmana (v učebni Mateja Tótha)

            o 16:00 hodine

            ... dozviete sa aj ako pomôcť dieťaťu s učením a motivovať ho + mnoho ďalších vecí ...

            Tešíme sa opäť na Vašu účasť!

          • Na svätého Mikuláša...

          • Pokračovanie tejto básničky poznáte všetci, ale kto sa skrýval pod mikulášskym prevlekom a v plnej sile aj s čertovským doprovodom i nežným anjelikom absolvoval svoju "štedrú cestu" po všetkých triedach našej školy, to zostáva nevypovedanou záhadou : ). Preto posielame hoc "anonymné", ale veľké poďakovanie do neba i pekla pre celú našu skvelú mikulášsku partiu, ale rovnako veľmi pekne ďakujeme aj "logistickému centru", ktoré má sídlo v inkluzívnom tíme. Sladkej radosti bolo skutočne na rozdávanie, pretože sme veľkou školou, ale mikulášsky tím s pomocníčkami - pani asistentkami to zvládol na jednotku s hviezdičkou aj tento rok! Nech ale najlepšie prehovoria samotné fotky, ktoré zachytila optika a citlivé oko našej milej pani asistentky Mišky Škultétyovej. Slová totiž nikdy obraz nenahradia! A ak by sa niekto chcel náhodou spýtať, či niektorí z našich žiakov mali v balíčku uhlie, cibuľu, či zemiak, odpoveď je NIE! My máme v našej škole všetky deti dobré!!!

          • Vianočné dielničky plné ľudského tepla a radosti

          • Voňa čerstvých oblátok, čečiny, trblietavé ozdoby, detský smiech, vianočné piesne... iba zlomok toho, čo ste mohli vidieť, zažiť, vytvoriť na našich vianočných tvorivých dielňach 05. 12. 2023. Ďakujeme srdečne všetkým "vianočne zanieteným" kolegom, ale aj Vám, milí naši žiaci! Samostatné poďakovanie patrí aj Vám, milí rodičia, ktorí ste posunuli svoje pracovné povinnosti, navštívili nás v tento deň, a to pre radosť svojich detí! Prišli ste ich totiž podporiť, tvoriť s nami a zároveň aj nám dali tú najlepšiu spätnú väzbu za naše spoločné snaženie. Zdieľaná radosť=dvojnásobná radosť a dobré vzťahy, ktoré sa snažíme spoločne navzájom budovať, sú pre nás všetkých tým najväčším darom a aj odmenou za našu prácu. Vaša hojná a najmä tvorivá účasť urobila užasného predskokana sv. Mikulášovi a všetkým prítomným vniesla do sŕdc pokoj a radosť blížiacich sa Vianoc. Tiež ďakujeme všetkým za záujem o náš vianočný bazárik a veríme, že dekorácie vyrobené s láskou Vám prinesú do Vašich domovov to pravé vianočné čaro!

          • Pozvánka na vianočné tvorivé dielne

          • Vážení rodičia, starí rodičia, milí naši žiaci! Chcete už teraz zažiť predčasné čaro Vianoc, nadýchať sa vianočnej atmosféry, vytvoriť si originálne a tematické dekorácie, ozdoby? Ak ste aspoň na jednu z týchto ponúk odpovedali áno, prídite do našej školy na tvorivé vianočné dielne, ktoré budeme spoločne s Vami prežívať v tejto čarovnej atmosfére, a to  dňa 05. 12. 2023 od 15:00 hod. - 17: 00 hod. v priestoroch našej školskej jedálni. Vaša prítomnosť bude pre nás všetkých tým najväčším darom a zároveň aj morálnou podporou! Prineste si so sebou iba dobrú náladu, úsmev, ostatné už dodáme my! Máme pre Vás pripravený aj malý vianočný bazárik, kde si za symbolické ceny môžete zakúpiť vianočné dekorácie a zároveň týmto dobrým skutkom podporíte aj Vaše//naše deti!

          • Memoriál Žanety Šoóšovej

          • Dňa 27. 11. 2023 sa v telocvični našej školy uskutočnil 12. ročník Memoriálu Žanety Šoóšovej v basketbale dievčat základných škôl. Turnaja sa okrem domáceho družstva zúčastnili ďalšie 4 základné školy z nášho mesta. Po bojovných výkonoch všetkých zúčastnených si napokon 5. miesto vybojovala ZŠ Športovcov, 4. miesto obsadila ZŠ Rudolfa Jašíka, na 3. mieste sa umiestnila ZŠ Malinovského. 2. miesto po jedinej prehre v poslednom zápase získali naše dievčatá. Pohár pre víťaza si odnieslo družstvo dievčat zo ZŠ s MŠ Veľká okružná. Srdečne všetkým blahoželáme a máme radosť najmä z toho, že celá súťaž prebehla v zmysle fair-play a dôstojne. 

          • Okresné kolo Technickej olympiády v našej škole

          • Dnes sa na našej škole konalo okresné kolo Technickej olympiády, kde žiaci musia preukázať nielen zručnosť a šikovnosť pri výrobe výrobku v dielni, ale aj teoretické znalosti z oblasti materiálov, elektrotechniky, technickej grafiky, strojov a mechanizmov. Naši žiaci: MATEJ MENTEL a MICHAL VRAŃÁK z 9.C triedy sa umiestnili v kategórii A (starší žiaci) na 5. mieste a JANKA PODOLÁKOVÁ zo 7.C triedy sa umiestnila v kategórii B ( mladší žiaci) na 4. mieste, kde jej do tretieho miesta chýbal len 1 bod!!! Janka mala na súťaži svoju premiéru, počínala si veľmi statočne a iste nadobudla potrebné skúsenosti do ďalších ročníkov. Všetkým srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy. V našej škole nemáme len bystré hlavičky, ale ako vidieť, aj šikovné ručičky!

    • Kontakty

      • Základná škola Radovana Kaufmana, Nádražná 955, Partizánske
      • +421 038 749 24 57
      • Nádražná 955, Partizánske 958 01 Slovakia
      • 36125661
      • 2021604563
      • Mgr. Benjamín Horváth Email: benjaminhorvathskola@gmail.com Telefón: 0918 890 642
      • Mgr. Miriam Valachová - zástupca pre primárne vzdelávanie ( 1,-4. roč.), zodpovedná osoba na preverovanie podnetov protispoločenskej činnosti. Email: mgrmiriamvalachova@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57 PaedDr. Silvia Kližanová, zástupca pre nižšie stredné vzdelávanie ( 5.- 9. roč.) Email: silviaklizanova12@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57
      • Mgr. Ľuboš Gajdoš Email: lgajdos@zoznam.sk
      • Mgr. Mariana Halúzková pevná linka školy: 0951 440 785 Email: haluzkovam67@gmail.com
      • Eva Gašparová Email: evickagasparova@gmail.com
      • Ľubomíra Preťová - vedúca ŠJ Telefón: 0911 494 547 Email: lubapreto@hotmail.com
      • Mgr. Lenka Le - vedúca ŠKD Email: cicmancovalen@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57
      • Erika Dovalová Telefón: +421 038 749 2457 Email: dovalovaerika@gmail.com
      • Ing. Zuzana Mozolová Telefón: +421 038 749 2457 Email: zuzanamozolova2022@gmail.com
      • Mgr. Benjamín Horváth Email: zodpovednaosobazsnadpe@gmail.com Telefón:+421 038 749 24 57
      • Mgr. Mária Púchovská Tel: 038 749 24 57 e-mail: psycholog.zsrkaufmana@gmail.com Konzultačné hodiny: - Pondelok 14:00 – 16:00 (okrem 1. prac. pondelku v mesiaci) - V iných dňoch po vzájomnej dohode rodiča (zákonného zástupcu) a psychológa
      • Každý pondelok od 14,00 - 16,00 hod.
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje